Comunicat conjunt de l’Ajuntament i les residències de gent gran de l’Ametlla del Vallès

Dijous, 16 d'abril de 2020 a les 00:00

Arribats a aquestes dates i després d’haver superat un mes des que les residències van tancar les portes per protegir-se, hem vist com el coronavirus ha avançat fins a portar-nos a una situació d’extrema gravetat, sobretot entre els nostres avis i àvies. Cal tenir present que les persones institucionalitzades en centres residencials ja presenten patologies prèvies que no els permeten viure a casa, així que abans del coronavirus ja podien ser considerats com a col·lectiu vulnerable. Ara mateix, la gent gran ja no és només un col·lectiu de risc, sinó que és el principal afectat per aquesta pandèmia.

Per fer front a aquesta crisi, a part de reforçar la perspectiva assistencial, cal seguir els criteris i pautes sanitàries marcats. Fa una setmana el Departament de Salut va passar a fer-se càrrec de l’atenció sanitària de les residències de Catalunya. Ara mateix, el que preval és el criteri sanitari entorn a la nostra gent gran. Cal tenir una "cura especial" de les persones que viuen en aquestes residències.

Les residències que tenim al municipi estan en constant contacte amb el Departament de Salut i amb els metges i metgesses dels CAPs de l’Ametlla i la Garriga, i segueixen els protocols establerts amb màxim rigor. Malgrat l’esforç en l’aplicació de les mesures en alguns centres s’han hagut de lamentar defuncions per la COVID-19.

Volem agrair a tot el personal de les residències el seu esforç, dedicació i professionalitat en la lluita contra el virus. Sense la seva importantíssima tasca les xifres serien, de ben segur, molt mes elevades. Igualment mereixen un reconeixement destacat les empreses privades, persones anònimes i a tots els voluntaris i voluntàries que es coordinen amb l’Ajuntament per dotar de material de protecció els centres. Els aplaudiments són també per a vosaltres.

El nostre més sincer condol als  familiars i amics dels difunts.

 

Ajuntament de l’Ametlla del Vallès
Can Camp Residencial
Residència i Centre de Dia Francesca Roig
Residència L’Ametlla del Vallès – Fundació Vallparadís
Residència i Centre de Dia Millet Park

 

Darrera actualització: 16.04.2020 | 10:02