Alcaldia

Salutació de l'alcalde

Benvolguts veïns i veïnes,

em fa molta il·lusió poder adreçar-me a tots vosaltres per explicar-vos la meva història i el que m’ha mogut a esdevenir l’alcalde d’aquesta bonica vila.

 M’agrada pensar que la meva vida comença l’any 1986 quan el meu pare, aleshores secretari municipal a l’Ajuntament, va convèncer a la meva mare de les meravelles d’aquest petit indret i van decidir venir a viure a l’Ametlla. De seguida va venir el meu germà gran, en Pol, i poc després es van instal·lar definitivament a la casa de Can Camp, on vaig néixer i ens vàrem anar fent grans.

Vaig graduar-me en Enginyeria Industrial a la UPC i vaig començar a treballar d’enginyer. Més tard, però, la meva passió per la gestió pública em va portar a estudiar Economia a la UB i a la Universitat de Copenhagen, descobrint la força i l’impacte directe que determinades polítiques públiques podien tenir cap a la ciutadania. Va ser aleshores quan vaig tenir l’honor i la responsabilitat d’esdevenir el vostre regidor d’Hisenda i Seguretat Ciutadana, càrrec que he exercit aquests darrers quatre anys. Actualment, soc professor i investigador d’economia a la Universitat Autònoma de Barcelona, amb docències a l’UB i l’UPF.

Vaig entrar en això de la política de puntetes, amb aquella por o respecte que fa tot allò desconegut. A poc a poc, però, em va anar captivant aquesta oportunitat que se’m brindava per retornar a l’Ametlla totes aquelles vivències que m’havien fet tan feliç aquí. Conèixer els amics de tota la vida a l’escola Bertí, aquells estius a Ca l’Arenys, “El Sidral”, els berenars a Can Moncau, la catequesi amb en Martí... Aquells partits defensant els colors del CF Ametlla, aprenent a estimar la música a l’escola municipal... La política ha estat una eina per acostar-me a tots vosaltres, per conèixer-vos i per entendre què és el que l’Ametlla necessita i com podem treballar per fer-ho possible.

És per tot això que, acompanyat d’un equip de gent il·lusionada, preparada, amb ganes d’arremangar-se i que estimen l’Ametlla tant com jo, treballem per implementar els projectes que l’Ametlla necessita. Perquè volem una Ametlla amb un centre viu, més segura, on les famílies hi visquin a gust, amb millors carrers i més nets, on els joves se sentin escoltats i la gent gran sigui cuidada com es mereix.

Crec fidelment que gent del poble, amb un govern de poble, amb un projecte pensat i dissenyat únicament per al municipi, és la que garanteix l’èxit durant aquests determinants anys que viu l’Ametlla. Perquè la política mai hauria d’esdevenir una professió, sinó un servei públic limitat en el temps.

El nostre projecte preveu accions assumibles mitjançant objectius tangibles, un calendari d’implementació per resoldre assumptes encallats des de fa molts anys i mirar així endavant plegats. També cal, però, parlar dels reptes socials, els quals compten sovint amb certes reticències per una part de la ciutadania. Volem avançar cap a una mirada vers el món més equitativa, més sostenible i més feminista. Una mirada ferma amb els drets i llibertats obtingudes, ara de nou en perill. Una mirada sensible amb la diversitat i l’empatia, i amb el benestar dels animals i el nostre entorn natural.

L’Ametlla no es mereix menys que això.

Compto amb tots i totes vosaltres.

Jan Santaló i Lloret

Alcalde de l'Ametlla del Vallès


Dedicació: 90 %

Retribució: 43.200 € / any

Registre d'interessos: béns patrimonials


a/e: jansantalo@ametlla.cat
Twitter: @jansantalo
Instagram: @jansantalo
LinkedIn: Jan Santaló


Horari d'atenció al ciutadà

  • Dimarts de 16 a 21 h
  • Dijous de 07 a 12 h
  • Caps de setmana a consensuar.

Cal demanar cita prèvia a:

  • Telemàticament
  • Trucant al 93 843 25 01 de dilluns a divendres de 8.30 a 14.30h i dijous de 8.30 h a 18h. 
  • Presencialment a les oficines de l'Ajuntament, de dilluns a divendres de 8.30 a 14.30h i dijous de 8.30 h a 18h. 

S'ofereix la possibilitat de realitzar la reunió en format telemàtic si el ciutadà ho requereix.

Darrera actualització: 09.05.2024 | 11:12
Darrera actualització: 09.05.2024 | 11:12