El procés participatiu per escollir el nom de dos carrers es prorroga i incorpora un nou nom: Cèlia Suñol i Pla

Dimarts, 12 de setembre de 2017 a les 08:00

El passat mes de juliol s’anunciava que l’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès endegava un procés participatiu per escollir el nom de dos carrers del municipi, un ubicat al casc antic i que comunicarà el carrer de la Coma amb el carrer Major, i un altre a l'entrada del poble que comunica la rotonda de Can Draper amb la rotonda del Camí de Can Draper.

A tal efecte el Consistori, seguint els criteris establerts pels tècnics municipals es va habilitar una enquesta en què proposava el nom de 5 dones les quals han destacat en àmbits diferents, algunes amb una estreta i directa relació amb el nostre poble: Montserrat Roig, Mercè Rodoreda, Maria Aurèlia Capmany, Concepció Sagrera i Maria Plumé.

Recentment, una seixantena de veïns ha presentat una instància a l’Ajuntament en què demanen que es tingui en compte la figura de Cèlia Suñol i Prat com a candidata a donar nom a un dels dos carrers esmentats i, atès l’important vincle d’aquest personatge amb l’Ametlla del Vallès, s’ha decidit prorrogar l’enquesta fins el dia 26 de setembre, incorporant el nom de Cèlia Suñol i Pla.

Cèlia Suñol i Pla (traductora i escriptora), va estiuejar a l'Ametlla des dels inicis dels anys 40 fins la seva mort l'any 1986. Va viure primerament a la Fonda (avui desapareguda i que ocupava la cantonada del passeig Torregassa amb Josep Carreras), i més endavant a Can recader,Villa Elvira i al Grup Bañó. Enamorada el poble, a escriure uns dietaris on parla del que veia i del que sentia cada matí. Els sons d'un poble eminentment rural i d'una gent que, ben d'hora, anava amunt i avall.

Darrera actualització: 12.09.2017 | 18:26