L'Ajuntament endega un procés participatiu per escollir el nom de dos carrers

Dimecres, 19 de juliol de 2017 a les 11:48

L'Ajuntament de l'Ametlla del Vallès ha endegat un procés participatiu per tal d'escollir els noms de dos carrers del municipi, un ubicat al casc antic i que comunicarà el carrer de la Coma amb el carrer Major, i un altre a l'entrada del poble que comunica la rotonda de Can Draper amb la rotonda del Camí de Can Draper (veure imatges).

La voluntat del Consistori és que aquests dos carrers tinguin el nom d'una dona i, en aquest sentit, proposa cinc noms de cinc dones diferents que han destacat en diferents àmbits: Montserrat Roig i Fransitorra, Mercè Rodoreda i Gurguí, Maria Aurèlia Capmany i Farnés, Concepció Segarra i Maria Plumé i Puig.

Fins el dia 17 de setembre hi haurà habilitada una enquesta, en què la gent podrà votar els noms que consideri.

Propostes

Montserrat Roig i Fransitorra, escriptora, periodista i activista feminista.

Mercè Rodoreda i Gurguí, escriptora autora, entre d'altres, de la Plaça del Diamant.

Maria Aurèlia Capmany i Farnés, novel•lista i activista cultural, feminista i antifranquista

Concepció Sagrera (mestra). A part d’exercir de mestra de primària a l’Ametlla del Vallès, també va formar part de la Junta de Protecció a la Infància i Repressió de la Mendicitat que va funcionar a l’Ametlla entre els anys 1934 i 1936.

Maria Plumé i Puig (mestra), filla de l’alcalde Joan Plumé Bosc. Estudià a l’Ametlla del Vallès i a Granollers fins que a l’any 1945 comença la carrera de Filosofia i Lletres a Barcelona. És la primera persona “de les velles famílies de l’Ametlla” en cursar una carrera universitària i llicenciar-se. Obtingué plaça com a mestra a l’institut de Granollers.

Darrera actualització: 19.07.2017 | 13:45