Vot per correu a les eleccions del 14F

Dijous, 28 de gener de 2021 a les 00:00

La situació sanitària actual fa que les eleccions al Parlament de Catalunya del proper 14 de febrer tinguin un caràcter especial. Tot i que les administracions locals estan treballant per poder garantir la seguretat dels ciutadans i ciutadanes que optin per votar presencialment, també hi ha la possibilitat de tramitar el vot per correu, el qual es pot sol·licitar fins el 5 de febrer.

La sol·licitud es pot fer:

Via telemàtica:

Es pot demanar el vot per correu a través del certificat digital:

  1. Aneu al web de Correus i sol·liciteu el vot per correu amb qualsevol certificat digital reconegut (idCAT certificat, FNMT, DNI-e, altres). Cal que especifiqueu el domicili on voleu rebre la documentació electoral.
  2. Al web de Correus podeu consultar l'estat de la vostra sol·licitud
  3. Un empleat de Correus anirà al domicili que heu indicat a la sol·licitud amb la documentació electoral que inclou una papereta de totes les candidatures dels partits polítics que es presenten a les eleccions.
  4. L’empleat de Correus verificarà la vostra identitat amb un document oficial i original: DNI, passaport o carnet de conduir.
  5. En el mateix moment, podreu lliurar a l'empleat de Correus el sobre electoral segellat (garantint el secret del vot) amb la papereta amb la vostra opció.
  6. Rebreu un justificant que acredita que heu dipositat el vot.

Es pot demanar fins el 5 de febrer, a les 14h.

Es recomana el vot per correu per reduir la presència de votants als col·legis electorals el dia de les eleccions.


Via presencial

Entregant personalment l'elector o electora l'imprès a qualsevol oficina de Correus. S’ha d’acreditar la identitat mitjançant:

  1. El document nacional d’identitat (DNI)
  2. El passaport (amb fotografia i signatura del titular)
  3. El carnet de conduir (amb fotografia i la signatura de la persona titular)

En cas de desplaçar-se a l’oficina de Correus per tramitar la sol·licitud de vot de manera presencial, s’ha habilitat l’opció de demanar cita prèvia des del web i App de Correus o per telèfon.


Últim dia per sol·licitar el vot el 5 de febrer. Últim dia per presentar el vot el 12 de febrer a les 14 h.

RECORDEU: Una vegada l’Oficina del Cens Electoral admet la sol·licitud de vot, ja no es pot votar de forma presencial a la mesa. 


Oficina de Correus de l’Ametlla del Vallès:

Carrer Pompeu Fabra 21

Horari: De dilluns a divendres, de 08.30h a 14.30h

Telèfon: 93 843 26 04

 

Darrera actualització: 28.01.2021 | 14:44