Un multitudinari espectacle intergeneracional

Dimarts, 15 de gener de 2019 a les 00:00

La Tardoral de l’Ametlla del vallès va baixar el teló amb un sorprenent diàleg intergeneracional produït per Frec a Frec amb els alumnes de segon de l’Institut Eugeni Xammar i el grup de teatre del Casal de la Gent Gran. La proposta va rebentar la Sala del Teatre la nit del 14 de desembre.

Adolescents i gent gran del poble protagonitzen una obra carregada d’humor i valors

Una obra, cal dir-ho, humanitària. No només perquè destinava els ingressos de taquilla a la Marató de TV3, sinó també perquè posava el focus als vincles entre avis i néts qüestionant la voràgine tecnològica ho arrasa tot. El guió, a càrrec de la Sara Samper, posava en interacció aquest frec a frec tecnològic que sembla allunyar els uns dels altres. 

“Ai, quina mandra!” és la culminació, en un espectacle sincer i carregat de rialles, d’hores d’assaig entre grans i joves. “Cada dimarts i divendres anàvem a l’Institut amb els avis i àvies perquè és un projecte dins l'horari lectiu”, explica la Beti Español de la companyia Frec a Frec. “Ha sigut molt entranyable el procés perquè s’ha creat una dinàmica d'estima i respecte, i on uns no arribaven hi arribaven els altres”, comparteix.

La iniciativa va sorgir de la professora de música Anna Relats de l'Institut Eugeni Xammar. Si bé ja feia uns anys que es temptejaven propostes com lectura conjunta de contes o poemes, aquesta vegada tots plegats es van tirar a la piscina: espectacle multitudinari amb coreografies i cançons. Els crits i aplaudiments d’un públic eufòric l’avalaven. La Beti n’està convençuda: “El teatre ha d'entrar més als Instituts, és importantíssim cultivar l'art dins de l’educació”.

La companyia teatral Frec a Frec es dedica bàsicament a l'àmbit social des d’una vessant pedagògica i sense ànim de lucre. “Tenim escoles de teatre, no exclusivament a l’Ametlla, i fem espectacles tractant temes de valors socials. Això de treballar amb diferents col·lectius crea xarxa i ens agrada molt”, detalla destacant sobretot el salari emocional. 
 

Darrera actualització: 15.01.2019 | 09:40