L'Ametlla no es cansa de reclamar pau i llibertat

Divendres, 14 de setembre de 2018 a les 00:00

El municipi celebra la Diada amb un festeig reivindicatiu al Parc Joan Plumé

L'Ametlla del Vallès va encetar l'Onze de Setembre amb el discurs reivindicatiu de l'alcalde Andreu González durant l'acte al Parc Joan Plumé. Una jornada de reafirmació de les llibertats i de defensa de la cultura, que el poble va engegar recordant les persones empresonades i exiliades: "Us trobem a faltar i us volem a casa el més aviat possible. Si pot ser avui, que no sigui demà". No podia ser d'una altra manera: la Diada d'aquest 2018 va ser novament una expressió pacífica i multitudinària d'una societat que vol construir un nou futur. Un futur de pau i llibertat.

Fets els parlaments, veïns i veïnes van acompanyar l'homenatge d'aquells qui van lluitar per la llibertat del poble a través de l'esperada ofrena floral al monòlit de l'exacalde Joan Plumé i les persones que van col·laborar amb ell. Regidors i representants d'altres grups polítics, així com familiars de l'exalcalde republicà, van acostar-se al monument a dipositar-hi una rosa. La celebració va lluir en tot moment amb el festeig sonor de la Cobla Canigó i va culminar amb una ballada de sardanes i un agradable vermut. A la tarda, la gresca no sols continuava sinó que es multiplicava. De l'Ametlla enguany van sortir cap a Barcelona quatre autobusos, dos més que a les Diades anteriors.

Un poble que s’alça amb claror

El capvespre abans de la Diada, quatre centenars de cors ametllatans van alçar torxes amunt per la República. Era la VI Marxa de Torxes que l'Assemblea Nacional Catalana de l'Ametlla del Vallès organitzava des de Plaça de l’Església a la Plaça de l’Ajuntament. Un clam a l'una, un batec compartit. La Colla de Diables de Bigues i Riells marcava el ritme tot davant, precedint una riuada de focs que brillaven ardents. Amb aquest caliu es va llegir un manifest ple de fets, unió i pinzellades de brotxa gruixuda sobre què ha canviat durant el darrer any. En aquesta mateixa ardor es va fondre la plaça amb els cants dels indignats i dels segadors.

Darrera actualització: 14.09.2018 | 11:45

Imatges

Marxa Torxes 2018