L'Ametlla es prepara per la seva gran festa d'hivern

Dimarts, 7 de febrer de 2017 a les 12:30

Un any passa molt de pressa, i encara no ens n'hem adonat que ja ens trobem a les portes d'una nova edició del Carnaval de l'Ametlla, una de les festes més participatives i més esperades de l'any que es remunta, com a mínim, a l'any 1578, com ho demostra un document trobat a Can Plantada.

Ja fa setmanes que la Comissió de Carnaval i Colles de Gitanes de l'Ametlla i l'Ajuntament treballen colze a colze per preparar una festa en què la gresca, la disbauxa i, sobretot, la participació de tota la família han de ser els grans protagonistes.

Aquesta festa durarà quatre dies (del divendres 24 al dilluns 27 de febrer), i començarà amb una passejada del Rei Carnestoltes per la plaça de l'Ajuntament i pel mercat del poble. A la mateixa tarda, el pavelló acollirà el Carnaval infantil, una activitat pensada pels més menuts que podran participar a la desfilada de disfresses, saltar i ballar amb l'animació de Lluís Atcher i gaudir d'una bona xocolatada.

El dissabte 25 també està farcit d'activitats: s'ha recuperat l'esmorzar de senglar al Casal de la Gent Gran, es faran tallers infantils amb inflables, tindrà lloc la ballada de gitanes amb les colles convidades i també el sopar i ball de disfresses "Homes amb talons i dones amb collons", en què aquells que vagin disfressats del sexe contrari seran convidats a un entrepà.

L'endemà diumenge arribarà el torn de la tradicional escudellada de Carnestoltes, que serà el preludi de la gran cercavila, amb disfresses, comparses i carrosses, que finalitzarà al pavelló amb un ball amb el Duet Esquitx.

El darrer dia de Carnaval es dedicarà gairebé exclusivament al Ball de Gitanes, i és que les colles de l'Ametlla ballaran pel seu públic (de ben segur que entregat) al so de la música de la Cobla Lluïsos de Taradell.

Com és habitual, els entremaliats Diablots posaran el punt i final al Carnaval amb la cremada del Rei Carnestoltes.

Darrera actualització: 08.02.2017 | 13:07