Biblioteca Municipal Josep Badia i Moret

La biblioteca de l’Ametlla del Vallès porta el nom del mestre i cronista local Josep Badia i Moret, qui va promoure el 1926, en plena dictadura de Primo de Rivera, la creació de la primera biblioteca pública del poble, la dels Amics del Llibre. Va estar en funcionament fins que el règim de Franco la va clausurar el 1939.

El 12 d’abril de 2003 es va inaugurar la Biblioteca Josep Badia i Moret, és un equipament (627 m²) que depèn de l’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès, que la gestiona amb conveni amb la Diputació de Barcelona. La biblioteca està integrada dins el Sistema de lectura pública de Catalunya.

La biblioteca és un servei municipal que ofereix a la ciutadania l’accés lliure, igualitari i gratuït a la informació global i local, a la formació, a la cultura, a l’oci, al lleure i a les tecnologies de la informació; contribuint així al seu desenvolupament personal i col·lectiu. La Biblioteca és un espai de trobada que afavoreix les relacions socials.

Alhora vol esdevenir un punt de trobada des d’on es doni accés a la informació i al coneixement fomentant l’aprenentatge al llarg de la vida, així com promoure la cultura i el lleure.

De manera pública i gratuïta, garantim accés igualitari a la informació, suport, ajuda per al desenvolupament cultural i personal, a més d’un lloc d’integració i trobada dins l’Ametlla del Vallès.


A la Biblioteca treballem amb:

  • qualitat per oferir un bon servei i garantir la satisfacció de l’usuari.
  • professionalitat en donar respostes a les necessitats d’informació de l’usuari.
  • il·lusió per iniciar nous projectes i camins per aconseguir les fites marcades.
  • mobilitat del servei. Acostem la biblioteca allà on la comunitat ho necessita.
  • proximitat per fer de la biblioteca un espai acollidor on aquell qui entra se senti ben atès.

El personal de la biblioteca t’ajuda a trobar allò que busques, tot assessorant-te sobre com i on localitzar la informació. Alhora també et podem recomanar lectures, tant per nens com per adults. I, si ho necessites, et podem explicar com utilitzar el catàleg col·lectiu Aladí o altres recursos que et puguin ser útils.

Col·lecció i préstec

La biblioteca dóna accés a més de 35.000 documents per agafar en préstec. El préstec és gratuït i permet a l’usuari endur-te a casa 30 documents durant 30 dies. Aquesta és la normativa de préstec.

Pots consultar i reservar el fons documental de la biblioteca a l’Aladí.

Pots retornar els documents prestats personalment a la biblioteca així com a la bústia de retorn, ubicada a l’entrada de la biblioteca, oberta les 24 h del dia i tots els dies de l’any.

També pots accedir a llibres electrònics des del portal eBiblio Catalunya .

Si no tenim el document que necessites, pots demanar que te’l portem d’una altra biblioteca del Sistema de lectura pública de Catalunya, a través del préstec interbibliotecari a Atena.

Sala de lectura i d’estudi

L’equipament disposa de 70 punts de lectura, diferenciats entre la zona d’estudi i la zona de lectura informal.

Servei d’internet

Oferim servei d’internet amb 8 punts de connexió a través d’ordinadors (amb limitació horària i nombre de sessions diàries).

També disposem de Wi-FI gratuït.

Activitats:

La biblioteca treballa per fomentar la lectura, la cultura, per crear coneixement i donar accés al informació. Des de la biblioteca intentem aconseguir tot això i treballem per assolir les missions del Manifest de la biblioteca pública de la Unesco amb la programació de: visites escolars, hores del conte, tertúlies literàries, presentacions de llibres, tallers, jornades de còmic... trobaràs el detall actualitzat de la programació al web de la biblioteca i a les xarxes socials @biblioametlla.

 

Carrer Torregassa, 35-37 - 08480 L'Ametlla del Vallès - Barcelona
Nom de contacte: Míriam Iglesias (directora)
Telèfon: 93 843 19 66
Adreça electrònica: biblioteca@ametlla.cat
Lloc web: www.biblioametlla.cat/
Horari:  
Hivern (De la Diada a Sant Joan):
Matí: divendres i dissabtes, de 9.30 a 13.30h
Tarda: de dilluns a divendres, de 15.30 a 20h

Estiu (De Sant Joan a la Diada)
Matí: De dilluns a divendres: de 9.30h a 13.30h
Tarda: Dimarts i dijous: de 15:30h a 20h
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 18.05.2022 | 13:07