Biblioteca Municipal Josep Badia i Moret

La biblioteca de l’Ametlla del Vallès porta el nom del mestre i cronista local Josep Badia i Moret, qui va promoure el 1926, en plena dictadura de Primo de Rivera, la creació de la primera biblioteca pública del poble, la dels Amics del Llibre. Va estar en funcionament fins que el règim de Franco la va clausurar el 1939.

El 12 d’abril de 2003 es va inaugurar la Biblioteca Josep Badia i Moret, és un equipament (627 m²) que depèn de l’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès, que la gestiona amb conveni amb la Diputació de Barcelona.

La biblioteca és un servei municipal que ofereix a la ciutadania l’accés lliure, igualitari i gratuït a la informació global i local, a la formació, a la cultura, a l’oci, al lleure i a les tecnologies de la informació; contribuint així al seu desenvolupament personal i col·lectiu. La Biblioteca és un espai de trobada que afavoreix les relacions socials.

Alhora vol esdevenir un punt de trobada des d’on es doni accés a la informació i al coneixement fomentant l’aprenentatge al llarg de la vida, així com promoure la cultura i el lleure.

De manera pública i gratuïta, garantim accés igualitari a la informació, suport, ajuda per al desenvolupament cultural i personal, a més d’un lloc d’integració i trobada dins l’Ametlla del Vallès.

A la Biblioteca treballem amb:

  • qualitat per oferir un bon servei i garantir la satisfacció de l’usuari.
  • professionalitat en donar respostes a les necessitats d’informació de l’usuari.
  • il·lusió per iniciar nous projectes i camins per aconseguir les fites marcades.
  • mobilitat del servei. Acostem la Biblioteca allà on la comunitat ho necessita.
  • proximitat per fer de la Biblioteca un espai acollidor on aquell qui entra se senti ben atès.

El personal de la biblioteca t’ajuda a trobar allò que busques, tot assessorant-te sobre com i on localitzar la informació. Alhora també et podem recomanar lectures, tant per nens com per adults. I si ho necessites, et podem explicar com utilitzar el catàleg col·lectiu Aladí o altres recursos que et puguin ser útils.

  • La biblioteca dóna accés a més de 24.000 llibres, 3.000 CD, 3.000 DVD i 68 revistes, per agafar en préstec. El préstec és gratuït i permet endur-te a casa 30 documents (15 documents en paper, 6 DVD i 9 CD) durant 30 dies. Si necessites tenir-los en préstec més dies, pots fer fins a 3 renovacions personalment a la biblioteca, a través de l’espai personal, per correu electrònic o bé per telèfon. Només necessites disposar del carnet de la biblioteca, que és vàlid a totes les biblioteques públiques de Catalunya i també permet gaudir de descomptes culturals. Per més informació pots consultar la normativa reguladora per a l’obtenció del carnet.

Pots retornar els documents prestats personalment a la biblioteca així com a la bústia de retorn, ubicada a l’entrada de la biblioteca oberta les 24h del dia i tots els dies de l’any.

També pots descarregar-te llibres electrònics des del portal eBiblio Catalunya . Per saber com funciona aquest servei s’ha creat una guia d’ús, que pots consultar al següent enllaç: Guia d’ús d’eBiblio

Si no tenim el document (tant llibre com audiovisual) que necessites pots demanar que te’l portem d’una altra biblioteca, a través del préstec interbibliotecari. Aquest servei té un cost de 1,50 € per document sol·licitat i el rebràs en un termini de 10 dies.

Servei d’internet: Oferim servei d’internet amb 8 punts de connexió a través d’ordinadors (amb limitació horària i nombre de sessions diàries). Si t’interessa fer ús del servei d’internet en un dia i hora en concret pots fer la reserva d’un ordinador a través de l’espai personal.

També disposem de Wi-FI gratuït. Per utilitzar-lo has de disposar del carnet de la biblioteca. El codi de barres del carnet i el PIN (data de naixement) et serviran per validar-te a la xarxa.

  • L’hora del conte és una activitat dirigida a infants a partir de 4 anys, que organitzem dos divendres al mes a les 17.30h, on un narrador o narradora professional ve a la biblioteca a explicar contes. Escoltar contes fomenta la lectura, fa que es transmetin valors com el respecte i la tolerància, però, sobretot, és un clar estímul a la imaginació.

L’hora menuda és una activitat dirigida a nadons fins a 3 anys, que organitzem un dissabte al mes a les 11.30h. És un espai i un moment per participar pares i mares amb els seus nadons, per aprendre i gaudir de les paraules, les imatges i els contes, buscant llenguatges creatius que els apropin als llibres.

Un cop al mes organitzem taller per a infants de temàtiques diverses; des de ciència, història, manualitats, de Nadal, etc. Amb aquests tallers volem despertar la creativitat, la imaginació de nens i nenes, així com col·laborar en l’aprenentatge i el creixement.

Es realitzen un divendres al mes, a les 17.30h a la biblioteca, durant el curs escolar. Per més informació pots consultar l’agenda, www.biblioametlla.cat o les xarxes socials @biblioametlla.cat

A banda del que s’ha comentat anteriorment, la Biblioteca també ofereix els següents serveis o activitats:

•         30,5 hores setmanals d’obertura al públic

•         Buidat de premsa – informació local

•         Centre col·laborador Actic

•         Col·laboració amb les tertúlies literàries

•         Consulta i informació

•         Curs bàsic d’informàtica i internet

•         Diada de Sant Jordi

•         Exposicions documentals quinzenals

•         Formació d’usuaris a les escoles de primària

         i a l’institut

•         La Maleta viatgera a les llars d’infants i a educació infantil

•         Manteniment de la col·lecció: selecció, catalogació, esporgada

•         Confecció de la pàgina del Diari de l’Ametlla

•         Passaport lector

•         Presència a les xarxes socials @biblioametlla

•         Pentinar i llegir. Punt de la Biblioteca a les perruqueries

•         Préstec de lots de documents a escoles i llars d’infants

•         Préstec de lots de documents a les residències de la gent gran

•         Visites escolars

Carrer Torregassa, 35-37 - 08480 L'Ametlla del Vallès - Barcelona
Nom de contacte: Míriam Iglesias (directora)
Telèfon: 93 843 19 66
Adreça electrònica: biblioteca@ametlla.cat
Lloc web: www.biblioametlla.cat/
Horari:  
Hivern (De la Diada a Sant Joan):
Matí: divendres i dissabtes, de 9.30 a 13.30h
Tarda: de dilluns a divendres, de 15.30 a 20h

Estiu (De Sant Joan a la Diada)
Matí: De dilluns a divendres: de 9.30h a 13.30h
Tarda: Dimarts i dijous: de 15:30h a 20h
Vegeu situació en el mapa
Darrera actualització: 13.05.2019 | 11:17