Amíndola

La Revista Amíndola a néixer el 1989, de la mà de mossèn Joan Bellavista, en forma de revista d’informació general substituint el Butlletí Municipal que havia desaparegut com a publicació de l’Ajuntament. Amb el temps, la revista va anar derivant cap a temes culturals i de reflexió.

L’any 2010, coincidint amb la mort de Joan Bellavista, la Núria Farràs i Giol, que havia col•laborat en algun número de la revista, va agafar el relleu en la direcció, que durant un temps va compartir amb en Joan Guarch i Calvet.
L’Amíndola va editar 81 números al llarg de més de 20 anys, a raó de quatre números per any, aproximadament, gràcies a la subscripció dels seus lectors, que cobrien una part del pressupost, i dels ajuts que es rebien de la Generalitat. L’elaboració dels textos anava a càrrec d’un grup de col•laboradors encapçalats per mossèn Joan Bellavista que, desinteressadament, oferien els seus coneixements per a omplir les pàgines de la revista amb articles de gran qualitat. La impressió de la revista la portava a terme la impremta I.G. Santa Eulàlia, de Santa Eulàlia de Ronçana, que durant molts anys també en va fer la maquetació.

A causa de la falta de subvencions, anunciants i subscriptors, en un clima de recessió econòmica, la revista Amíndola va plantejar el seu tancament durant el 2011.

El mes de gener de l’any 2012 la revista va passar a formar part del Diari de l’Ametlla en forma de Suplement cultural trimestral.

El consell de redacció actual continua treballant de manera desinteressada i voluntària per apropar la cultura al poble de l’Ametlla.

Què trobareu a l’Amíndola:
El consell de redacció procura que l’Amíndola continui oferint articles de gran qualitat en el tema cultural, incloent història, patrimoni, personatges, arts, ecologia, geografia i tants d’altres i busquen constantment persones que tinguin ganes d’oferir els seus coneixements en forma de col•laboracions.

A l’Amíndola hi trobareu entrevistes amb convilatans que es dediquen a oficis curiosos (A curta distància), o bé amb ametllatans que es troben lluny de Catalunya (Ametllatans al món); ens fixem en la literatura del nostre país, ja sigui de mans d’autors reconeguts o novells (Grabuix de lletres) i en les arts plàstiques (A cop de llapis); busquem un racó on reflexionar (Llaminadures de l’ànima) i proposem visites a museus (No et pots perdre). A més a més, proposem articles de fons que ens apropin a les més diverses arts i ciències.

Trimestralment, els mesos de gener, abril, juliol i octubre, el Suplement cultural Amíndola acompanya el Diari de l'Ametlla en les seves pàgines centrals. - 08480 L'Ametlla del Vallès - Barcelona
Nom de contacte: Núria Farràs i Giol
Adreça electrònica: amindola@live.com
Darrera actualització: 3.07.2017 | 10:51