Ja tenim aquí el programa de la Festa Major 2019

Dilluns, 5 d'agost de 2019 a les 00:00

A partir d'avui ja es pot consultar el programa d'activitats de la Festa Major d'enguany al web municipial, i també es començarà a distribuir la versió en paper en format gran i també de butxaca.

La Festa Major 2019 (#FMAmetlla2019) manté la seva essència amb la Lluita de Barris com a eix vertebrador de les principals activitats, la qual enfronta els de Dalt amb els de Baix.

Com és habitual, el primer dia de la Festa tindrà lloc el pregó, que enguany anirà a càrrec d'en Marc Bernabé, ametllatà de socarrel, escriptor i traductor d'obres de manga i anime, així com especialista en cultura japonesa. 

En total hi ha programades prop d'una seixantena d'activitats de tot tipus i per a totes les edats i condicions. Activitats com la pintada infantil, la caça del pernil, les sardanes, el tennis taula, l'homenatge a la vellesa, l'escalabirres, l'exposició col·lectiva dels Artistes, la Topaeta, la donació de sang, la mostra de truites d'ou, el concurs de menjar flam i de llençar pinyols d'oliva, l'estirada de corda i de tractor, els campionats de vólei platja, la bicicletada, el 3x3 de bàsquet, les havaneres, etc. no hi poden faltar, i enguany s'hi sumaran altres de més recents com la gimcana vintage, el tobogan d'aigua gegant o el mural del 25è aniversari dels Artistes de l'Ametlla.

Nits

La música i els espectacles seran els protagonistes de les nits, amb l'Improshow, l'exhibició de ball de gitanes, els concerts de Retro's Sound, l'Orquestra Venus, Cable Obsession, Ei Pachucos i els DJ's Suli, Resino i Anna Lanau tancant la matinada.

Punts liles

Enguany la Festa Major disposarà, per primera vegada, d’un Punt Lila que vetllarà per una festa lliure d’agressions sexuals i comportaments sexistes.

Aquest espai, situat a la plaça de l’Ajuntament, serà un punt d'informació, assessorament, atenció, acompanyament i recull d'incidències d'agressions sexistes que puguin esdevenir durant la Festa Major a la nit, i disposarà d'informació sobre el protocol d'abordatge i intervenció contra les agressions masclistes. 
El Punt Lila estarà coordinat conjuntament amb Dinamització Comunitària, i s'hi podran trobar persones tècniques especialitzades en l'abordatge de violències masclistes i agressions LGTBIfòbiques.

En els Punts Liles es tracten agressions de caràcter sexista, assetjaments, tocaments sense permís, comentaris ofensius o agressions de qualsevol mena i discriminatòries. També agrupa al col·lectiu LGTBI, i té una clara i evident funció pedagògica per fomentar la prevenció, especialment entre els i les joves, i en els ambients més nocturns.

Oferirà servei les 3 nits de la Festa Major de l’Ametlla del Vallès, nits de concert, de les 21h fins el tancament, a les 5h del matí.

Festa lliure, Fes-te lliure

Un any més l’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès se suma a la campanya Festa Lliure, Fes-te Lliure que, promoguda pel Pla de Prevenció de Drogues i Promoció de la Salut C17, té per objectiu prevenir comportaments sexistes i possibles agressions sexuals durant la Festa Major.

Amb la campanya es repartiran braçalets i es difondran diferents materials amb missatges diversos per tal de sensibilitzar en pro de la bona convivència i de les relacions respectuoses i igualitàries entre totes les persones.

Darrera actualització: 25.07.2019 | 13:44