Crònica del Ple ordinari de 29 de novembre de 2021

Dimarts, 30 de novembre de 2021

El dilluns 29 de novembre es va celebrar el Ple ordinari del mes de novembre, en què hi van assistir tots els càrrecs electes tret del regidor Jan Santaló  (A’t).

La sessió va començar amb la votació de la urgència d’una moció presentada pel grup de Junts per l’Ametlla, de suport al model d’escola i a favor de la llengua catalana. La urgència es va aprovar per unanimitat i es va incloure a l’ordre del dia.

Seguidament es va iniciar la part resolutiva del Ple, en què es va aprovar amb els vots a favor de tots els càrrecs electes tret del regidor Baldomero Reyes (PSC), que es va abstenir, l’esborrany de l’acta de la sessió anterior.

Andreu Corominas, nou regidor de Junts per l’Ametlla a l’oposició

En el següent punt va prendre possessió de l’acta de regidor l’Andreu Corominas i González (JXA), que va jurar el càrrec per imperatiu legal i que substitueix a l’exalcalde i exregidor Andreu González.

Informació d’Alcaldia

Com és habitual, l’alcalde Pep Moret (ERC) va fer un repàs de la situació de la COVID al municipi i de l’evolució de la vacunació. També va esmentar les dades de l’atur del mes d’octubre a l’Ametlla del Vallès, el qual que ha baixat substancialment en un any situant-se al 6,95% de la població activa.

Modificació de preus públics – Escola Municipal de Música

El regidor d’Educació Gustau Saeta (ERC) va explicar que l’Escola Municipal de Música ha adquirit instruments per fomentar l’aprenentatge d’un segon instrument entre el seu alumnat, i fer créixer el projecte de la Big Band.

En aquest sentit, es van aprovar per unanimitat els preus públics per afavorir l’accés a aquests instruments (10€ el primer any i 15€ el segon).

Ratificació del Calendari Fiscal per al 2022

El Ple va aprovar el calendari fiscal del 2022 amb els vots a favor de tots els càrrecs electes tret dels del PSC i de Junts per l’Ametlla. Aquests darrers es van abstenir, tal i com va explicar la seva portaveu Dolors Ferrer, pel desacord amb la implementació de la nova taxa de clavegueram.

Declaració Institucional amb motiu Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

Tots els grups varen presentar conjuntament i aprovar per unanimitat una declaració institucional amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, que va explicar el regidor d’Igualtat, Feminismes i LGBTI+ Jaume Durall (AC).

Durall va llegir el text i va explicar les accions dutes a termes per la regidoria que encapçala amb motiu del 25N, alhora que destacava l’ampli consens existent en el plenari respecte aquesta temàtica.

Tots els grups varen coincidir a denunciar que la situació de les dones encara no és l’òptima, i es van emplaçar a seguir treballant des de tots els àmbits possibles per l’eliminació de tot tipus de violència envers elles.

Suport al model d’escola i a favor de la llengua catalana

La regidora Dolors Ferrer (JXA) va exposar la moció i va llegir el manifest de la plataforma unitària “Som escola” en defensa del model d'escola catalana, davant del recent aval del Tribunal Suprem a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que obliga tots els centres educatius catalans a fer un mínim d’un 25% de les classes en castellà.

Tots els regidors i regidores varen donar suport a la moció, la qual es va aprovar per unanimitat.

Precs i preguntes

El regidor Baldomero Reyes (PSC) va informar sobre el mal funcionament de il·luminació decorativa de la passera i de la rotonda de davant de Can Quico, i la regidora Dolors Ferrer (JXA) va traslladar a l’equip de govern queixes d’alguns veïns per la demora del Consistori a l’hora de respondre peticions de permisos i llicències d’obra.

Tant l’alcalde Pep Moret (ERC) com el regidor d’Urbanisme Pere Marieges (A’t) varen coincidir a explicar que des de l’esclat de la pandèmia el padró d’habitats de l’Ametlla del Vallès ha augmentat en 700 persones i que les peticions de llicències, etc. ha augmentat molt.

Per altra banda, Marieges va puntualitzar que el retard també ve ocasionat per l’increment de feina dels tècnics a causa de l’elaboració del nou POUM, i per errors en la presentació de peticions per les parts interessades, que endarrereixen el procediment.

Podeu veure la sessió al canal Youtube de l’Ajuntament.

Darrera actualització: 23.12.2021 | 11:45