Fallarás irromp Idees i Paraules amb una anàlisi afilada de la transició

Dimarts, 29 de gener de 2019 a les 00:00

“Todavía no nos hemos parado a retratar la transición. Mientras no contemos el dolor y lo asumamos, la construcción de la sociedad es imperfecta. No se puede construir nada nuevo sin sanar lo antiguo. Hay que desenterrar a los fusilados y darles buena sepultura”, exclamava Cristina Fallarás, la nova protagonista del cicle de conferències Idees i Paraules.

La periodista, que ha traçat bona part de la seva trajectòria professional a Barcelona, va acusar els mitjans de comunicació d’implantar un relat determinat de la realitat: “Comunicativamente construimos abstracciones que nos sirven para no mirarnos a la cara”. Una seixantena de persones es van acostar a la Sala Polivalent a escoltar-la el passat 25 de gener.

La següent trobada anirà a càrrec de Dolors Bramon. Serà el 7 de març, a tocar del dia de la dona. La doctora en filologia semítica i en història medieval abordarà la situació femenina a les societats islàmiques des d’un discerniment crític amb la perspectiva occidental que habitualment preval: és verídic tot el que es diu? El rol secundari que se li atribueix és certament discriminatori?
 

Darrera actualització: 29.01.2019 | 11:56