La transició del 78, nou debat d’Idees i Paraules

Dimarts, 15 de gener de 2019 a les 00:00

Després de l’inici multitudinari del Cicle d’Idees i Paraules a la Biblioteca de l’Ametlla amb la ponència de Beatriz Talegón, el desembre vam tenir el plaer de comptar amb l’expertesa de Vicenç Villatoro. L’escriptor retrocedia als anys de dictadura per exposar l’actual situació de la literatura catalana des d’una perspectiva sociològica més enllà de l’estrictament literària. 

“La normalitat de la cultura catalana és que durant dues dècades va tenir la fàbrica parada i amb productes que eren només un tros del catàleg: quin jove de 17 anys a l’any 48 decidia fer-se escriptor? Va ser un període negre, desert: no hi havia editorials, la universitat estava tancada. Això encara marca la literatura actual”, incidia Villatoro.

Aquest mes és el torn de l’escriptora i periodista Cristina Fallarás. El divendres 25 de gener ens parlarà de la transició del 78: de si va ser tan modèlica com se’ns ha anat fent creure, de fins a quin punt els dèficits democràtics d’ara són producte d’aquesta herència, dels mitjans de comunicació com a còmplices de la implantació silenciosa d’un determinat relat…

La conferència serà a les 19h a la Sala Polivalent de la Biblioteca i anirà seguida d’un col·loqui on tothom qui vulgui podrà plantejar-li les preguntes pertinents. Sota la coordinació de Jordi Sedó, mes rere mes l’àrea de Cultura de l’Ajuntament aposta per aquestes trobades inestimables de coneixement que beuen de la trajectòria de figures punyents a l’actualitat.

Darrera actualització: 15.01.2019 | 10:59