Crònica del Ple extraordinari de 21 de febrer de 2022

Dimecres, 23 de febrer de 2022 a les 00:00

Dilluns 21 de febrer es va celebrar un Ple de caràcter extraordinari que va constar d’un únic punt, amb el qual es va desestimar la sol·licitud de resolució del contracte de concessió administrativa per l’execució de les obres i explotació del complex esportiu de Can Camp fase I de l’Ametlla del Vallès, instada per Instal·lacions de Lleure Esportiu Illa S.A..

Aquesta desestimació va prosperar amb els vots a favor dels càrrecs electes d’Esquerra Republicana de Catalunya, Ametlla’t i L’Ametlla en Comú Podem, i l’abstenció dels de Junts per l’Ametlla i del Partit dels Socialistes de Catalunya.

L’alcalde Pep Moret (ERC) i el regidor d’Hisenda Jan Santaló (A’t) varen fer una detallada exposició dels antecedents que han desembocat en la situació actual, i que comencen l’any 2009 amb l’adjudicació a “Lleure Esportiu ILLA S.A.” de la concessió administrativa del Complex Esportiu de Can Camp en base a un plec de clàusules molt qüestionat.

Tant l’alcalde com el regidor d’Hisenda varen afirmar que el Consistori ha complert en tot moment amb les obligacions (pagant més de 5 milions d’euros entre el 2010 i el 2020), i que la situació de fallida de l’empresa concessionària és atribuïble únicament i exclusiva a la seva mala gestió, com així ho deixen palès les auditories fetes per entitats independents.

Davant d’aquesta situació, i atenent a que l’empresa concessionària ha entrat en fase de liquidació, l’alcalde va informar que l’Ajuntament té la voluntat de mantenir el servei que presta aquesta instal·lació i de protegir els seus treballadors i treballadores en la mesura de possible, i que per això s’han demanat informes per valorar quina és el millor model de gestió a partir d’ara. Moret va fer partícips a tots els grups polítics d’aquesta decisió.

El regidor Baldomero Reyes (PSC) va mostrar la seva preocupació per la demanda que ha interposat l’empresa concessionària contra l’Ajuntament, a qui demana 4 milions d’euros, i va posar en dubte els cost que tindrà pel Consistori la despesa jurídica per afrontar aquest afer.

La regidora Dolors Ferrer (JXA), va posar en valor el servei que ofereix el centre esportiu alhora que demanava trobar la millor fórmula per mantenir el servei que s’hi presta. La regidora va coincidir a qüestionar el plec de clàusules que regeix aquest contracte i va preguntar fins a quin punt l’esclat de la pandèmia ha influit en aquesta problemàtica.

Jaume Durall (ACP) va explicar que tot plegat és la crònica d’una mort anunciada, que els anteriors governs van patir patir el cost del plec de clàusules que també van heretar, i que si es desetimen els arguments de l’empresa concessionària per la resolució del contracte es fa en defensa dels interessos de l’Ajuntament.

Pel que fa a la influència de la pandèmia, Durall i Moret varen coincidir a explicar que hi havia mecanismes per afrontar-la i que l’empresa concessionària, tot i ser instada diverses vegades a tirar-los endavant, ho va desestimar.

Pere Marieges (A’t) va fer una crida a tancar files en la defensa dels interessos de l’Ajutament, i per extensió de tot el poble, davant aquest problema.

---

Material addicional:

Darrera actualització: 23.02.2022 | 13:02

Vídeo - Àudio