Noves tecnologies per a la Policia Local

Dilluns, 21 de gener de 2019 a les 00:00

Dins del Pla de Seguretat que està elaborant a l’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès i que s’exposarà a la sessió informativa del proper 28 de gener, hi ha la implementació de les darreres novetats tecnològiques en termes de seguretat.

En aquest sentit, actualment s’està finalitzant la instal·lació d’un sistema de videovigilància que permetrà detectar i alertar de l’entrada de vehicles sospitosos i, a més, s’estan realitzat els tràmits necessaris per a l’adquisició d’un dron pilotat des de la Policia Local que, coordinat amb les càmeres de videovigilància, farà tasques de suport.

Càmeres de videovigilància

El sistema de videovigilància que s’està implementant no té un objectiu sancionador. Consta d’11 càmeres ubicades a punts estratègics del poble, les quals fan un control de les matrícules dels vehicles per detectar i alertar sobre les que coincideixin amb una llista de vehicles sospitosos facilitada per Mossos d’Esquadra, i així poder actuar.

A més, també s’estan instal·lant 8 càmeres d’ambient als equipaments municipals que substitueixen les actuals, ja obsoletes.

Dron a la Policia Local

Una de les principals novetats en termes de seguretat adoptades pel Consistori és la propera adquisició d’un dron dotat de la màxima tecnologia a nivell d’usuari, com els que fan servir els cossos de Mossos d’Esquadra i de la Policia Nacional.

Aquest dron, actuarà en dos àmbits:

  1. Suport a les càmeres de videovigilància: en cas que les càmeres de videovigilància descrites anteriorment detectin un vehicle sospitós i en facin el seguiment, s’enlairarà el dron des de la central de la Policia Local i seguirà el vehicle en qüestió.
  1. Suport en avisos de robatori: en cas de rebre un avís de robatori en un lloc concret, a banda d’activar-se la patrulla de la Policia Local, també s’hi dirigirà un dron (el qual hi arribarà més de pressa) per fer tasques de suport.

L’adopció d’aquesta tecnologia requereix d’uns requisits legals i d’uns tràmits burocràtics en els quals s’hi està treballant intensament, per poder comptar-hi el més aviat possible.

Actualment, el cos de Policia Local de l’Ametlla disposa de dos pilot titulats que han realitzat la formació per poder pilotar el dron i, a més, s’està licitant l’adquisició de l’aparell.

L’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès té com a prioritat dotar la Policia Local dels màxims recursos per poder vetllar per la seguretat ciutadana amb eficàcia. És per això que és un dels primers municipis de Catalunya en dotar-la de drons.

Darrera actualització: 21.01.2019 | 09:35

Imatges

Càmera