L’Ajuntament recupera la gestió dels habitatges de protecció oficial del Maset Nou

Divendres, 19 de juny de 2020 a les 00:00

L’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès recupera les gestió de 35 habitatges de protecció oficial del Maset Nou, la gran majoria dels quals han estat desocupats els darrers vuit anys, possibilitant, així, l’accés a l’habitatge, de nou, a famílies vulnerables, gent jove i gent gran.

Les converses iniciades temps enrere amb la Direcció de la Societat de Gestió d’Actius procedents de la Reestructuració Bancària (SAREB), en particular amb el Sr. José Gaspar González Palenzuela, director de Responsabilitat Social Corporativa, han fructificat en un conveni d’acord per a l’adquisició, per part del Consistori, de la cessió en usdefruit d’aquests habitatges per un termini de quatre anys, prorrogable a quatre anys més, amb l’opció de la seva adquisició en propietat preferencial.

Aquest conveni acord, que s’inscriu en les polítiques d’acció social de la SAREB i, alhora, en el marc de la política municipal en relació als habitatges protegits, es va tancar ahir i es portarà al Ple Municipal per a la seva autorització i posterior signatura per l’alcalde Pep Moret, i el Sr. José Gaspar González, del SAREB.

Aquests habitatges, d’una superfície útil (mitjana) aproximada de 65/70m2, es composen d’un accés des de la zona d’escales, una sala d’estar, cuina, dues habitacions i un servei sanitari. És prioritat de l’equip de govern la seva rehabilitació energètica, extrem que es contempla en el marc d’aquest conveni i amb la col·laboració de la SAREB.

Properament s’emplaçarà a la ciutadania a fer la inscripció, a efectes de la seva adjudicació. Voldrà ser aquest un procés ràpid i àgil, per tal de propiciar les possibles ocupacions de manera immediata.

L’equip de govern vol manifestar la seva alegria de poder donar aquesta notícia, en particular als actuals llogaters, que és el resultat d’una tasca silent però determinada a situar el parc de l’habitatge a l’Ametlla del Vallès com un element prioritari de la tasca política d’aquest Govern, i de manera especial, per la incertesa d’una crisi sanitària que afecta als més vulnerables.

Darrera actualització: 19.06.2020 | 11:56