La unió i desunió de l’independentisme al primer “Idees i paraules” de la temporada

Dilluns, 18 d'octubre de 2021 a les 00:00

El pròxim dijous 21 d’octubre s’iniciarà la temporada 2021-2022 del cicle de conferències “Idees i paraules”, que organitza l’àrea de Cultura i coordina el sociolingüista i escriptor Jordi Sedó.

La primera conferència del nou curs anirà a càrrec de la periodista del Nació Digital Sara González, la qual parlarà de la “Unió i desunió de l’independentisme”. Començarà a les 19h en un acte obert al públic que es farà a la Sala Polivalent de la Biblioteca, i que també s’emetrà per reproducció en continu temps real a través del Canal Youtube de l’Ajuntament.

Contingut de la conferència:

“Ja fa temps que l’independentisme és majoritari al Parlament de Catalunya i, a més, hi governa amb majoria absoluta, darrerament, no tan sols d’escons, sinó també de vots.

Això no obstant, les tensions entre partits independentistes emergeixen ara i adés. El fenomen no és nou. Històricament, ERC i l’extinta CiU sempre havien mantingut una relació difícil, que s’ha estès a l’actual JxCat. A més, amb la relativament recent aparició a l’escena nacional de la CUP, ja tenim un tercer partit en discòrdia. Paral·lelament, ANC i Òmnium, van fent la seva.

Veurem, finalment, una entesa entre les forces independentistes catalanes? Podrà ser, algun dia, que els partits independentistes subscriguin uns acords de mínims que els permetin donar la imatge d’unitat de què anem mancats fa tants anys? I, sobretot, les accions que emprenguin amb l’objectiu de l’emancipació del nostre país podran ser algun dia coordinades?

Sara González, periodista de Nació Digital, mirarà d’abordar totes aquestes preguntes i les qui li vulguin fer els assistents a la conferència, en acabat de la seva intervenció.”

Darrera actualització: 18.10.2021 | 12:23