Els drets de la dona al cicle Idees i paraules de març

Dilluns, 8 de març de 2021 a les 00:00

Coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de les Dones, la conferència del  mes de març del cicle “Idees i paraules” versarà sobre “Els drets de la dona: un llarg camí ple de llums i ombres”, i anirà a càrrec de Marisa Fernández, advocada especialitzada en drets de la dona.

La xerrada, que s’emetrà en directe pel canal Youtube de l’Ajuntament el dijous 11 de març a les set del vespre, tindrà el següent contingut:

És indubtable que la igualtat de drets entre l’home i la dona registra, encara avui, una notable quantitat de deficiències que fa impossible afirmar que, durant aquest primer quart del segle XXI, hàgim arribat, ni de bon tros, a la plena igualtat efectiva.

Però també és cert que s’han fet conquestes en aquest sentit. I conquestes importants que ens fan albirar un futur a través del qual s’aniran assolint fites, s’aniran fent passos, uns endavant, potser alguns enrere també, però si fem un cop d’ull a la situació dels drets de la dona fa un segle, ens adonem dels canvis profunds que s’han obrat no tan sols en les legislacions, sinó també en les ments de les persones. Canvis segurament insuficients, però que no podem negar.

Quina és la situació actual? Anem o no en la bona direcció? El ritme amb què s’esdevenen aquests canvis és excessivament lent? On hauríem de ser ja avui? Són preguntes que la nostra ponent intentarà respondre al llarg de la seva intervenció i, alhora, mirarà també d’atendre les que l’audiència li vulgui formular.

Darrera actualització: 08.03.2021 | 13:09