Cicle de conferències “Idees i paraules”: "Els drets de la dona, un llarg camí de llums i ombres"

Dijous, 11 de març de 2021 a les 19.00 h

A càrrec de Marisa Fernández, advocada especialista en drets de la dona.

Contingut de la conferència

És indubtable que la igualtat de drets entre l’home i la dona registra, encara avui, una notable quantitat de deficiències que fa impossible afirmar que, durant aquest primer quart del segle XXI, hàgim arribat, ni de bon tros, a la plena igualtat efectiva.

Però també és cert que s’han fet conquestes en aquest sentit. I conquestes importants que ens fan albirar un futur a través del qual s’aniran assolint fites, s’aniran fent passos, uns endavant, potser alguns enrere també, però si fem un cop d’ull a la situació dels drets de la dona fa un segle, ens adonem dels canvis profunds que s’han obrat no tan sols en les legislacions, sinó també en les ments de les persones. Canvis segurament insuficients, però que no podem negar.

Quina és la situació actual? Anem o no en la bona direcció? El ritme amb què s’esdevenen aquests canvis és excessivament lent? On hauríem de ser ja avui? Són preguntes que la nostra ponent intentarà respondre al llarg de la seva intervenció i, alhora, mirarà també d’atendre les que l’audiència li vulgui formular.

Adreça:

Canal Youtube de l'Ajuntament

Darrera actualització: 08.03.2021 | 10:34