El ple aprova inicialment un pressupost de 15.135.000 € per al 2024

Dimecres, 20 de desembre de 2023 a les 00:00

Dilluns 18 de desembre es va celebrar el darrer ple de l’any, un ple extraordinari amb caràcter ordinari que va comptar amb la presència de tots els càrrecs electes excepte la regidora d’Ametlla’t Beti Espanyol.

La sessió va començar amb una reflexió de l’alcalde Jan Santaló (A’t) sobre la situació de sequera, explicant les mesures que ha adoptat i que adoptarà l’Ajuntament per combatre-la, i anunciant que el Consistori ha estat sancionat perquè el passat mes de setembre es va sobrepassar el límit de consum domèstic  d’aigua en el poble.

Santaló va instar tothom a actuar amb responsabilitat davant la magnitud de la problemàtica, i va anunciar que es començarà a fer ús de l’ordenança sancionadora aprovada setmanes enrere, si s’escau.

Informació d’alcaldia

Després d’aprovar per unanimitat l’acta de la sessió anterior, els membres de l’equip de govern varen desglossar informació d’interès. Entre aquesta destaca el compliment de gairebé es 100% dels objectius fixats per dur a terme en els sis primers mesos de legislatura, informació sobre les novetats de la Cavalcada de Reis, l’inici de la fase 0 del projecte “Endrecem els carrers”, la reobertura del PICA i la signatura del conveni “Impulsa’t”, un programa de diversificació curricular que té com a finalitat afavorir a alumnat de 3r i 4t de l’ESO, l’assoliment dels objectius i les competències bàsiques de l’etapa i obtenir el títol de graduat en educació secundària obligatòria.

Aprovació inicial del pressupost per al 2024 i de la Relació de Llocs de Treball (RLT)

El ple va aprovar inicialment, amb els vots a favor dels integrants de l’equip de govern i l’abstenció dels de l’oposició, un pressupost per al 2024 que ascendeix als 15.135.000 € (un 6,11% superior que el de 2023). El regidor d’Hisenda Marc Palau (A’t) va explicar que es va començar a treballar al juny, i que després de diferents propostes dels grups de l’oposició són els “millors pressupostos que pot tenir l’Ametlla”.

Palau va fer un exhaustiu repàs de les dades presentades, tot destacant la voluntat de fer una contenció del capítol 2 de despesa corrent, i desgranant les principals inversions que es volen dur a terme en el proper exercici.

Pel que fa a les modificacions de la RLT, la regidora de Recursos Humans Montse Giró (A’t) va anunciar la creació de dos nous llocs de treball, el de cap de serveis territorials i el de coordinador/a de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, i la modificació de les places de sergent de policia i d’arquitecte municipal.

Pep Moret, portaveu d’ERC, va anunciar l’abstenció del seu grup, ja que, malgrat que els comptes no es basen en les prioritats d’ERC, incorporen cinc propostes presentades pel seu grup que consideren clau, i que va desgranar. En aquest sentit, instants abans de l’inici del ple Moret i el regidor d’Hisenda Marc Palau van signar un acord per la seva aprovació.

Dolors Ferrer, regidora de JXA, va mostrar la disconformitat del seu grup per com s’havia presentat la informació, així com la perplexitat per l’acord signat entre el govern i ERC instants abans.

Malgrat reconèixer de la mà del regidor Josep Ganduxé (JXA) no tenir confiança amb el govern, van valorar positivament haver pogut incidir en l’elaboració dels pressupostos augmentant o introduint partides que consideraven prioritàries.

Modificació Puntual del PGOU en l’àmbit del Passatge Ribes

Després de l’aprovació inicial del pressupost i la RLT, es va aprovar amb els vots a favor de tots els càrrecs electes, excepte l’abstenció del regidor Ganduxé, aquesta modificació puntual del PGOU amb la qual es redefineixen les alineacions perquè s’adaptin al vial actual d’aquesta ubicació.

Pla d’autoprotecció de la cavalcada de Reis 2024

En compliment de la legislació, el ple va aprovar per unanimitat el pla d’autoprotecció de la cavalcada de Reis de l’any vinent.

Mocions

El pla va aprovar per unanimitat dues mocions presentades per Ametlla’t, una primera sobre el finançament dels ens locals i una segona per reclamar la suspensió de les regles fiscals per a l’any 2024, de manera que es pugui recórrer al romanent de tresoreria per a fer inversions.

El ple va finalitzar amb l’activitat de control i amb els precs i preguntes, amb què els grups de l’oposició varen interpel·lar l’equip de govern sobre diferents aspectes relacionats amb decrets o acords de Junta de Govern Local.

Darrera actualització: 20.12.2023 | 09:49