Conferència d'Hèctor López Bofill, aquest dijous

Dilluns, 22 de novembre de 2021 a les 00:00

En el marc del cicle de conferències "Idees i paraules" que organitza l'àrea de Cultura i coordina en Jordi Sedó, el dijous 25 de novembre tindrà lloc la xerrada "Blindatges constitucionals: monarquia i integritat territorial", que anirà a càrrec d'Hèctor López Bofill, doctor en Dret i professor de Dret Constitucional a la UPF.

La xerrada, que es farà a les 19.30h a la Sala Polivalent, es podrà seguir en directe a través del Canal Youtube de l'Ajuntament:

Contingut de la conferència:

La Constitució espanyola és aquest àrbitre suposadament imparcial i suposadament assumit per tots els ciutadans de l’estat espanyol que determina què es pot fer i què no es pot fer a Espanya. I, naturalment, existeix un òrgan, el Tribunal Constitucional, que s’encarrega de personificar aquest arbitratge i un sistema judicial que vetlla perquè es compleixi.

Però vetlla, aquest tribunal, realment perquè es compleixin els mandats de la Constitució o vetlla perquè se’n compleixin uns més que no pas uns altres? És el sistema judicial més sensible a determinats preceptes o els fa complir tots per igual? En realitat, la Constitució espanyola gaudeix avui de l’acceptació d’una majoria de la societat espanyola i no diguem ja de la catalana? Es mantindrien alguns dels preceptes i mandats que estableix l’actual Constitució si la societat hi fos consultada, després de més de quaranta anys de la seva aprovació?

El nostre ponent abordarà temes controvertits com ara la constitucionalitat o no d’una llei d’amnistia, de la celebració d’un referèndum, la inviolabilitat del Rei, la mateixa monarquia i tot de punts que generen controvèrsia i sovint omplen pàgines als nostres diaris. I, naturalment, com sempre, abans de cloure l’acte, el públic assistent podrà interpel·lar el conferenciant per exposar-li els dubtes o observacions que consideri oportú de fer-li.

Darrera actualització: 22.11.2021 | 11:12