Cicle de conferències idees i paraules: "Blindatges constitucionals: monarquia i integritat territorial"

Dijous, 25 de novembre de 2021 a les 19.30 h

A càrrec d'Hèctor López Bofill, Doctor en Dret i Professor de Dret Constitucional a la UPF.

Contingut de la conferència:

La Constitució espanyola és aquest àrbitre suposadament imparcial i suposadament assumit per tots els ciutadans de l’estat espanyol que determina què es pot fer i què no es pot fer a Espanya. I, naturalment, existeix un òrgan, el Tribunal Constitucional, que s’encarrega de personificar aquest arbitratge i un sistema judicial que vetlla perquè es compleixi.

Però vetlla, aquest tribunal, realment perquè es compleixin els mandats de la Constitució o vetlla perquè se’n compleixin uns més que no pas uns altres? És el sistema judicial més sensible a determinats preceptes o els fa complir tots per igual? En realitat, la Constitució espanyola gaudeix avui de l’acceptació d’una majoria de la societat espanyola i no diguem ja de la catalana? Es mantindrien alguns dels preceptes i mandats que estableix l’actual Constitució si la societat hi fos consultada, després de més de quaranta anys de la seva aprovació?

El nostre ponent abordarà temes controvertits com ara la constitucionalitat o no d’una llei d’amnistia, de la celebració d’un referèndum, la inviolabilitat del Rei, la mateixa monarquia i tot de punts que generen controvèrsia i sovint omplen pàgines als nostres diaris. I, naturalment, com sempre, abans de cloure l’acte, el públic assistent podrà interpel·lar el conferenciant per exposar-li els dubtes o observacions que consideri oportú de fer-li.

Sala Polivalent

Carrer Sebastià Bassa, 10 - 08480 L'Ametlla del Vallès - Barcelona
Adreça electrònica: cultura@ametlla.cat
Vegeu situació en el mapa
Darrera actualització: 04.11.2021 | 12:33