Conferència de Pilar Carracelas al cicle "Idees i paraules"

Dimarts, 16 de febrer de 2021 a les 00:00

El proper dijous 18 de febrer tindrà lloc la segona conferència de l'any del cicle "Idees i paraules" amb la presència de la periodista Pilar Carracelas, la qual oferirà la xerrada "Unilateralitat: sí?, no?, com?, amb quins recursos?".

Aquesta activitat es farà a la Sala Polivalent, però no estarà oberta al públic. S'emetrà en streaming pel canal Youtube de l'Ajuntament a partir de les 19h.

Contingut de la conferència: 

“Després de tot el que ha viscut aquest país d’ençà de l’inici de l’anomenat procés, la societat catalana ha quedat desconcertada i sense referents polítics que vegi capaços de fer front a les demandes d’emancipació de l’Estat que presenta bona part de la nostra societat.

La situació que es dibuixa és la d’un moviment independentista en què els principals líders són a la presó o a l’exili, uns actuals gestors polítics desorientats i enfrontats, un Estat que actua exercint sobre el sobiranisme una desacomplexada repressió com si les reivindicacions de la majoria de la societat catalana li fossin alienes o directament il·legals i una Unió Europea que no acaba de respondre a les expectatives que els polítics havien generat.

Davant d’aquest panorama, sembla que només hi hagi una sortida: tirar pel dret sense comptar amb l’opinió de l’Estat. La unilateralitat, però, no és un camí fàcil ni el més desitjable.

Està la societat catalana preparada per a afrontar una solució així? La nostra ponent, persona preocupada per aquest conflicte, mirarà de treure’n l’entrellat i de sortir al pas dels dubtes que ens pot presentar aquesta opció.”

Darrera actualització: 16.02.2021 | 11:10