Amb vosaltres, imaginant el futur centre cívic de la fàbrica Feliubadaló

Dilluns, 19 de novembre de 2018 a les 00:00

El futur centre cívic de l’Ametlla del Vallès comença a prendre forma com un nou centre de referència cultural 

Tots els ciutadans de l’Ametlla a nivell particular, així com entitats i organitzacions de tot tipus podran aportar idees sobre quins han de ser els nous usos de la fàbrica Feliubadaló

L’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès està treballant, després d’adquirir l’antiga fàbrica Feliubadaló, per realitzar un procés participatiu per definir el projecte a través de les idees que aportin els seus ciutadans sobre els espais i usos que pot tenir el futur equipament. L’objectiu és construir un centre cívic de dinamització cultural i associativa per a tota la ciutadania; un equipament que pugui respondre a les necessitats actuals però també als reptes de futur de la cultura; un espai on es pugui aprendre, crear i relacionar-se. 

L’antiga fàbrica Feliubadaló és una vella nau industrial en desús que està situada en un lloc molt cèntric del municipi. Per tot això, l’Ajuntament de l’Ametlla ha fixat com una de les prioritats per al municipi la redacció i desenvolupament del Pla d’Usos que permeti entendre, valorar i potenciar aquest espai polivalent, amb la participació de la ciutadania, per tal d’avançar en la recerca de línies estratègiques, objectius i accions de forma consensuada d’un projecte arquitectònic de rehabilitació. 

Aquest procés comptarà també amb una jornada de portes obertes per visitar l’equipament, i reunions amb les diferents entitats i associacions, tècnics municipals i col·lectius específics, com la gent gran i els joves, per tal que diguin la seva sobre quina ha de ser la programació i ús del futur equipament i, en base a això, dissenyar la millor reforma. 

A més d’aquestes jornades, també es preveu habilitar un espai virtual, en format enquesta, per conèixer les aportacions d’aquells que no puguin assistir a les jornades presencials. En breu a través de les xarxes i el web municipal farem públic l’enllaç del formulari per conèixer totes les propostes. 

Tot aquest procés participatiu es durà a terme entre els mesos de novembre de 2018 i gener de 2019 i un cop finalitzat s’obrirà una fase de retorn per explicar les propostes que han sorgit i quines s’han prioritzat per elaborar un primer projecte d’idees arquitectònic.

Què decidirem entre tots i totes? Quins serveis oferirà? Quina infraestructura tindrà? Com ha de ser la reforma arquitectònica i l'entorn?

Qui pot participar? 
Les persones que viuen a l’Ametlla del Vallès, les associacions de veïns, les entitats i col·lectius esteu convidats a aportar el vostre punt de vista i fer propostes sobre el futur equipament de la vila, la vella fàbrica Feliubadaló. 

Com pots participar? 
Pots contribuir a definir el projecte del futur Centre Cívic de dues maneres: 
• Responent a l'enquesta del web fins el 31 de gener de 2019. 
• Participant en els tallers de debat que farem els dies. 

Calendarització del procés
• Divendres 23 de novembre a les 17.30 h: jornada portes obertes i debat. Punt de trobada a la Casa dels Mestres
• Divendres 21 de desembre a les 17.30 h: jornada portes obertes i debat. 
• Meitats de novembre: jornada portes obertes i debat tècnics municipals.
Et pots inscriure als tallers (sessions de debat), enviant un correu a: participacio@ametlla.cat. 

Retorn de resultats i conclusions 
Un cop finalitzades les fases de participació ciutadana, l’Ajuntament avaluarà les aportacions rebudes durant el procés, farà retorn dels resultats als participants i presentarà les conclusions, que serviran de base per elaborar la proposta final del Pla d’Usos del futur centre cívic Feliubadaló.

Darrera actualització: 19.12.2018 | 09:43