Actvitats de suport i acompanyament a les famílies

Dimarts, 19 de gener de 2016 a les 10:54

Aquest trimestre, amb el suport de la Diputació de Barcelona, s’oferirà dins del programa continuat de suport i acompanyament a les famílies les activitats que s’exposen a continuació. Si hi esteu interessats, ja us podeu inscriure telemàticament al web de l’Ajuntament.

Us informem que a partir d’ara les inscripcions es faran directament al web del Consistori: trobareu l’enllaç a un banner lateral de la página d’inici o bé a l’àrea d’Ensenyament. Ja que hi pot haver un número mínim de places o un límit màxim d’assistència, rebreu un correu de confirmació de la vostra inscripció. Per a més informació us podeu posar en contacte amb beltrangr@ametlla.cat.

- “Per què no ens entenem pares i fills?” 10 errors en la comunicació familiar i 10 claus per millorar-la”

DATA: Dijous 21 de gener de 2016.

HORARI: De 18:30 a 20h.

LLOC: Sala Polivalent de la Biblioteca.

FORMADORA: Noemí Luelmo, psicòloga (mon-ment.com)

PREINSCRIPCIÓ I SOL·LICITUD ACOLLIDA INFANTS (3-10 anys): telemàticament a la web de l’Ajuntament (bàner página inici o àrea d’Ensenyament).

CONTINGUT: La família, al llarg de la vida, transita conjuntament amb els seus membres per un seguit d’etapes evolutives apassionants i alhora complicades. L’harmonia i l’equilibri saludable del sistema familiar i de les persones que el conformen passa, entre d’altres, per ser conscients d’aquests canvis, mantenir un bon vincle i ser flexibles per adaptar-se a les noves necessitats personals dels membres. Tenir una comunicació efectiva i afectiva és la clau i el repte per aconseguir un desenvolupament saludable.
Partint de les principals característiques de l’etapa que passen els nostres fills, parlarem de les dificultats més habituals que poden dilapidar una bona comunicació i proposarem una sèrie de propostes per millorar-la.

DIRIGIT A: famílies amb fills de primària i secundària
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- Curs intensiu de gestió i dinamització de les Juntes de les AMPA

DATA: Dimecres 27 gener.

HORARI: De 18h a 21h .

LLOC: Pendent concretar el lloc.

FORMADORA: Mª Isabel del Rio (http://anaisabeldelrio.blogspot.com.es).

INSCRIPCIÓ: Telemàtica a la web de l’Ajuntament (bàner página inici o àrea d’Ensenyament).

FINALITAT: Facilitar a les mares i pares membres (o interessats a ser-ho) de les AMPA o dels Consells Escolars les eines necessaries per tal de desenvolupar les funcions dins de la Junta i la relació amb la comunitat educativa.

CONTINGUTS QUE ES TREBALLARAN:

- DINAMITZACIÓ AMPA: La importància de la família als centres educatius i el paper de les famílies en el progrés educatiu dels fills i filles. La missió de l'AMPA. Organigrama i funcions. Com fomentar la implicació de les famílies en l'educació i com augmentar la seva presència a les escoles i a l'AMPA.

- GESTIÓ AMPA: Obligacions fiscals que cal tenir en compte per fer una gestió eficaç de l’AMPA. Principals impostos als quals està subjecte una AMPA: IVA, impost de societats, IRPF. Assegurances. Llibres de registre que ha de portar un AMPA. Llei de protecció de dades. Transparència. Els voluntaris a les AMPA i la seva gestió.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- Taller “Musculatura del sòl pelvià i abdominals hipopressius”

DATA: De dimecres de 27 de gener al 16 de març (8 sessions)

HORARI: De 15.15 a 16.45 h

LLOC: Sala Polivalent de l’Escola Bressol Municipal L’Ametller

FORMADORA: Núria Martí (treball corporal marnua.com) i Rosa Cabedo (llevadora de l'ICS de l'Atmetlla de l’Ametlla del Vallès).

PREINSCRIPCIÓ: Telemàticament a la web de l’Ajuntament (bàner página inici o àrea d’Ensenyament).
Rebreu confirmació sobre si esteu inscrits i de com fer el pagament.

CONTINGUT: Taller teòric i pràctic d’autoconeixement i consciència del perineu. Reconeixerem la funció dels abdominals tan en el seu rol postural per a la prevenció de lumbàlgies, com en el visceral fent de faixa muscular que sosté els òrgans de l’abdomen i evita les pressions sobre el perineu.

DIRIGIT A: Dones de totes le edats que vulguin conèixer i millorar la salut del perineu. Molt recomanat en el cas de post-part, incontinències, menopausa, petits prolapses i d’altres alteracions.

PREU: 40 €.

Darrera actualització: 03.02.2016 | 10:08