Nou taller de meditació

Divendres, 25 d'octubre de 2019 a les 12:40

A partir del dimarts 12 de novembre, i fins el 25 de febrer, cada dimarts tindrà lloc un nou taller de meditació organitzat per l’àrea de Sanitat de l’Ajuntament, que es farà de les 18 a les 19h al primer pis de la Sala d’Art Carles Sindreu.

Aquest és un taller gratuït amb el que es donaran eines per reduir l’ansietat i l’estrès, aconseguir dormir millor i millorar la vitalitat i energia.

Les inscripcions es poden fer fins el dia 11 de novembre a tallerdemeditacio@gmail.com. Les places són limitades.

Els beneficis de la meditació

Meditar és la pràctica d’un estat d’atenció o consciència concentrada o no, sobre un objecte extern, un pensament, la respiració, el cos, la pròpia consciència o el mateix estat de concentració.

En l’actualitat tenim molts estudis i investigacions en relació als beneficis que aporta la meditació en les seves diverses modalitats. Les raons científiques que recolzen la pràctica de la meditació segons les investigacions realitzades són les següents:

 1. Disminueix l’estrès, l’ansietat i la depressió.
 2. Disminueix els dolors i les inflamacions.
 3. Disminueix la tensió muscular i l’arterial.
 4. Estimula el sistema immunològic.
 5. Augmenta l’habilitat mental, la imaginació i la creativitat.
 6. Incrementa el benestar emocional i la satisfacció per la vida.
 7. Millora les interaccions socials i redueix la soledat.
 8. Millora l’atenció, la concentració i la memòria.
 9. Promou l’empatia i la solidaritat.
 10. Incrementa la resiliència.
 11. Augmenta el gruix de l’escorça cerebral en les àrees relacionades amb l’atenció i la introspecció.
 12. Ajuda a entendre la realitat amb una perspectiva més amplia i profunda.

Els tipus de meditació més estesos avui en dia a l’occident són: la meditació mindfulness o atenció plena, la meditació ACEM, la meditació ZEN, la meditació Vipasana i la meditació transcendental.  Totes elles tenen  elements en comú i d’altres diferenciats, situats en:  centrar l’atenció a la respiració, a la repetició d’un so, a la postura corporal o a mantenir la calma mental.

Es practiqui una meditació o una altra, els beneficis que es poden aconseguir són similars i qualsevol meditador, practiqui una tècnica o una altra, pot parlar del que li ha aportat a la seva vida el fet de practicar-la diàriament. Per aquest motiu després de 10 anys de pràctica ho aconsello fermament.

H. González.

Darrera actualització: 25.10.2019 | 12:42