Amb la reorganització del cartipàs municipal es crea de la regidoria d'Habitatge

Dimarts, 26 de maig de 2020 a les 12:00

En el marc del Ple ordinari del proppassat 25 de maig, l’equip de govern de l’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès va presentar la nova reorganització del cartipàs municipal, que es tradueix en la creació de la regidoria d’Habitatge, que encapçalarà el regidor Pere Marieges, i en el canvi de lideratge a les regidories de Seguretat Ciutadana, que ara dirigirà el regidor Jan Santaló, i de Noves Tecnologies, assumida per l’alcalde Pep Moret.

Tal i com varen explicar l’alcalde i ambdós regidors, aquests canvis es produeixen 11 mesos després de l’inici de la legislatura, un període de temps que ha servit per copsar quina és la realitat del Consistori, i en un moment marcat per la situació d’excepcionalitat a causa de les derivades de la crisi de la COVID-19, que obliga l’Ajuntament a redefinir objectius i esforços per donar-hi resposta.

Regidoria de Seguretat

Santaló, nou regidor de seguretat, va posar com a principal objectiu de la regidoria implementar el pla de modernització de de la Policia Local elaborat els darrers mesos, per tal d’aconseguir el cos policial de proximitat i de qualitat, i va anunciar que seria el màxim exigent en la seva gestió. Va destacar la importància de la col·laboració amb la ciutadania i els agents, convidant a tothom a compartir la seva experiència, avui via instància, i properament amb un formulari específic que s'habilitarà per facilitar la comunicació entre els veïns/es i el Consistori a efectes de seguretat.

Regidoria de Noves Tecnologies

Pel que fa a la regidoria de Noves Tecnologies, l’alcalde Pep Moret liderarà de nou una àrea que ja havia encapçalat fa dues legislatures, i que la crisi de la COVID-19 ha fet palès que té una importància cabdal en la nova realitat. És per això que la voluntat del consistori és potenciar-la i destinar-hi més recursos.

Regidoria d’Habitatge

Finalment, la nova regidoria d’Habitatge, malgrat tindrà com a cap visible el regidor Pere Marieges, treballarà de forma transversal amb la resta d’àrees, sobretot les d’Acció Social, Gent Gran i Joventut, per tal de donar resposta a una problemàtica endèmica de l’Ametlla del Vallès i que la crisi de la COVID-19 encara accentuarà més, i que és la manca d’habitatge protegit al municipi.

Aquesta nova regidoria tindrà una vessant tècnica i una altra de social, i vol potenciar l’accés a l’habitatge i l’arrelament evitant que els col·lectius de persones joves i també de gent gran, els grans damnificats per la situació d’emergència habitacional actual, hagin de marxar del poble.

La regidoria treballarà per resoldre aquesta problemàtica, ja sigui promocionant habitatges de protecció pública i/o assistencials (sempre lligat a un nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM)), o gestionant habitatges ja existents en desús, a través de diferents fórmules. En aquest sentit, s’està treballant per recuperar els pisos del Maset Nou.

Darrera actualització: 19.06.2020 | 11:57