Batuda de caça a Can Carlons i Can Forns, el 20 de febrer

Dijous, 18 de febrer de 2021 a les 00:00

El proper dissabte 20 de febrer la Generalitat de Catalunya, a través dels Agents Rurals, ha programat i autoritzat una batuda de caça de les 8h a les 14h a la zona de Can Carlons i Can Forns, zona que serà convenientment senyalitzada.

L’Ametlla del Vallès és "zona lliure de caça", i les batudes puntuals que s’hi fan estan programades i autoritzades per la Generalitat de Catalunya, actualment augmentant les mesures de seguretat tot senyalitzant la zona, informant als agents rurals i complint els protocols per la COVID-19 pertinents.

En compració amb d'altres poblacions no declarades zones lliures de caça, a l'Ametlla del Vallès aquesta pràctica es duu a terme només en dates puntuals, i es restringeix únicament i exclusiva a la necessitat de control biològic i cinegètic de la població de senglars, la qual ha augmentat massivament els darrers mesos. Val a dir que, en època de veda oberta, a d'altres pobles s'hi practica la caça recreativa, més d'un dia a la setmana, fet que no passa a l'Ametlla.

La necessitat de control biològic del porc senglar al nostre poble es justifica per la prolifefació progressiva d'aquest animal, fet que comporta un increment destacable de destrosses a jardins particulars, camps de cultiu, espais municipals i zones verdes de comunitats. A més, també s'ha constatat la tendència dels porc senglar a apropar-se cada vegada més a zones urbanes en busca de menjar, amb el perill que aquest fet comporta per les persones en termes de seguretat, saut i salubritat.

Per altra banda, un altre motiu que motiva l'organització de batudes puntuals és prevenir la pesta porcina africana, que pot encomanar la població autòctona d'aquest animal.

Darrera actualització: 18.02.2021 | 17:31

Imatges

Batuda de caça a Can Carlons i Can Forns, el 20 de febrer