Renovació del conveni de col·laboració entre l'Ajuntament, el Pla C17 i el Departament d'Interior

Dimarts, 27 d'abril de 2021 a les 00:00

El passat 31 de març es va signar la renovació del conveni de col·laboració entre el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès i el Pla de Prevenció de Drogues i Promoció de la Salut C17, per a l’aplicació de mesures alternatives a persones menors d’edat denunciades per consum o tinença de drogues.

Aquest conveni permet oferir a les persones menors d’edat de 14 a 17 anys residents a l’Ametlla del Vallès, i que hagin estat denunciades per consum o tinença de drogues a la via pública, la possibilitat d’optar per una mesura educativa com a alternativa a la sanció econòmica.

La finalitat d’aquest Conveni és aconseguir que les persones menors d’edat denunciades per aquestes conductes assumeixin les seves accions, reconeguin els fets comesos i acceptin la realització d’una mesura educativa.

Aquesta tasca té dues vessants: d’una banda  que sigui en benefici de la mateixa persona sancionada, incidint amb mesures educatives i preventives per aquesta, implicant el seu entorn familiar i personal en el seu procés educatiu i, de l’altra, que sigui en benefici de tota la comunitat en la mesura que pot comportar una disminució dels riscos que aquestes conductes causen a la ciutadana.

Alhora, s’estableixen mecanismes de coordinació entre Mossos d’Esquadra, Policia Local i el Pla C17.

Els agents de policia que sancionen al menor informen tant a la família com a aquest de la possibilitat d’adhesió al programa educatiu dut a terme des del Pla C17, i si es volen adherir s’activa el protocol per dur iniciar les mesures educatives des d’aquest servei de prevenció del consum de drogues i promoció de la salut.

Darrera actualització: 27.04.2021 | 09:55