Escull el teu Rainbow

Dijous, 6 d'agost de 2020 a les 00:00

La campanya Escull el teu Rainbow! de sensibilització i prevenció sobre els “Botellons”, contagi de la Covid-19, conductes de risc i civisme.

La pandèmia ocasionada per la covid-19 ha provocat força canvis a nivell global, canvis que afecten també la nostra tasca educadora. Fins ara, els estius es caracteritzaven per implementar des del Pla C17 campanyes de reducció de riscos adreçades a joves durant les festes majors i altres actes d’oci durant l’estiu, però aquest estiu aquestes festes populars organitzades des dels municipis no es duran a terme de la mateixa manera. Això significa que els i les joves no gaudiran d’una oferta lúdica nocturna a nivell municipal, la qual cosa no vol dir que deixin de buscar, i trobar, els seus propis espais per gaudir de la festa i relacionar-se entre iguals.

Així doncs, ens trobem amb que actualment s’està regularitzant el tancament dels establiments d’oci nocturn  fet que pot provocar i provoca un augment de les festes en espais privats i un possible augment dels anomenats “botellons”, així com  concentracions de joves.

Actualment, els informes apunten al col·lectiu jove com un grup de risc de transmissió de la covid i els espais d’oci nocturn i de “botellon” com a espais de fàcil contagi. I això ha provocat que a dia 28 de juliol el Govern de la Generalitat hagi prohibit el consum compartit de begudes alcohòliques a la via pública i la resta d’espais oberts al públic.

És per aquest motiu que sorgeix aquesta campanya: proposem una alternativa a les accions de prevenció i reducció de riscos dutes a terme, en la que s’oferirà un punt d’informació, assessorament i acompanyament mòbil. Pretenem informar de la prohibició de realitzar “botellons” per tal de reduir-los així com, simultàniament, treballar la reducció de les conductes de risc associades.

Sota el lema Escull el teu Rainbow! s’ha dissenyat una campanya que pretén oferir als joves en el seu propi espai d’oci nocturn un servei mòbil d’informació i assessorament i prevenció sobre consum de drogues, sexualitat, salut, diversitat, igualtat, mesures covid-19 i convivència. També s’oferirà material de reducció de riscos i prevenció.

Aquesta campanya es desenvolupa mitjançant dos agents de salut que es desplaçaran als espais d’oci i consum propis del jovent.  A més a més, s’han dissenyat sis flyers amb recomanacions relacionades amb els temes anteriorment mencionats que es difondran especialment per Instagram i xarxes socials.

Entre d’altre material ja distribuït habitualment (preservatius, etilòmetres d’un sol ús,etc.), el material específic dissenyat per aquesta campanya són mascaretes per tal de reduir els contagis i cadena de transmissió de la covid durant aquestes concentracions de joves.

Darrera actualització: 06.08.2020 | 14:02