Actuacions a l’IES Eugeni Xammar amb motiu del Dia Mundial sense Fum

Divendres, 10 de juny de 2022 a les 00:00

El 31 de maig es va celebrar el Dia Mundial sense Fum, una celebració amb la qual es pretenen informar a la població sobre els perills que suposa el consum de tabac, la principal causa de defunció al món que es pot prevenir.

L’institut Eugeni Xammar, i en col·laboració amb l’Ajuntament i des del seu Pla de Prevenció de Drogues i Promoció de la Salut C17, s’han dut a terme diferents actuacions de sensibilització:

L’Ajuntament ha instal·lat senyals verticals entorn el centre educatiu recordant la legislació vigent, la qual no permet fumar als centres d’ensenyament.

L’institut ha senyalitzat pintant al terra de l’entrada del centre una línia on s’indica “Espai sense fum”. La finalitat és recordar a l’alumnat i al professorat que fuma, que ha d’allunyar-se de l’entrada, ja que el seu exemple pot influenciar, i influencia, altres alumnes.

Des del CAP el dia 31 de maig es va dur a terme una activitat a l’hora del pati per sensibilitzar l’alumnat sobre els efectes i conseqüències del consum de tabac.

Al febrer es van fer tallers de prevenció de consum de tabac i altres dispositius per fumar a l’alumnat de 2n ESO.

L’IES i el Pla C17 faciliten enllaços de consulta que poden servir per treballar des de casa la prevenció del consum de tabac, vàpers, pipes d’aigua (molt de moda), etc.

https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/t/tabac/ Tot sobre el tabac.

https://canalsalut.gencat.cat/ca/actualitat/dies-mundials/dia-mundial-sense-tabac/ Dia mundial sense fum 2022

https://www.who.int/es/campaigns/world-no-tobacco-day/2022 Dia mundial sense fum OMS

http://www.papsf.cat/docs/guia.pdf Guia d’ajuda per deixar de fumar

És responsabilitat de tothom posar el seu granet de sorra per prevenir i reduir el consum de tabac. Intentem protegir les generacions futures i actuals del consum de tabac, que actualment causa la mort de quasi sis milions de persones arreu del món, més de sis-centes mil de les quals són fumadores passives.

Darrera actualització: 10.06.2022 | 12:24