Manifest - Dia Internacional de les Dones

Divendres, 6 de març de 2020 a les 00:00

L'Ajuntament de l'Ametlla del Vallès s'adhereix a la commemoració del Dia Internacional de les Dones amb l'organització de diverses activitats i, també, amb la publicació del manifest que segueix:

"Avui som 8 de març. Un altre any en què les dones sortim als carrers i les places per manifestar-nos pels nostres drets i llibertats. Vivim en uns temps convulsos en què, per una banda, la força irresistible del moviment feminista és socialment més forta que mai, consolidant-se entre les dones una solidaritat internacional per lluitar dia rere dia contra el patriarcat i, per l'altra, veiem com els nous reaccionarismes d'extrema dreta amenacen els nostres drets, promouen discursos d'odi i exploten els recursos naturals d'un planeta que pateix una greu crisi ecològica i de civilització.

I no obstant això, les dones sabem que només la unió fa la força, que la unió entre les diverses, entre les migrades, les racialitzades, les lesbianes, trans o bisexuals, les dones amb diversitat funcional o intel·lectual, les treballadores sexuals, les precàries i les aturades, les dones que pateixen violències sexuals, les refugiades i les que demanen asil, les que no poden gaudir de llibertat o les que viuen amb VIH, la unió de totes les dones pot transformar el nostre món i emancipar-lo de les cadenes que l'oprimeixen: el racisme, l'explotació, el sexisme, la LGTBIfòbia o el domini vers la natura. Cal que seguim lluitant.

Lluitem perquè hem de seguir denunciant les discriminacions i la desigualtat que patim les dones en l'àmbit laboral, on la bretxa salarial es manté en un 23% a Catalunya, on les dones trans pateixen més d'un 80% d'atur, on les treballadores del sector domèstic i de cures, dones migrades o racialitzades, veuen com se'ls neguen drets laborals i socials, on l'extensió de la precarietat laboral fa que moltes dones, moltes d'elles en famílies monomarentals, siguin pobres encara que tinguin feina.

Lluitem perquè hem de seguir combatent les violències masclistes i les agressions sexuals, independentment de la nostra condició, edat, classe social, capacitat o del nostre origen ètnic. Aquest any en són 56 menys a tot l’Estat, 56 vides truncades per la voluntat d’un assassí.

Nosaltres hem lluitat, lluitem i seguirem lluitant. I ho farem amb la nostra millor arma: l’educació en igualtat a les noves generacions. No permetrem que les nostres filles i nétes tornin a viure en un país en blanc i negre. Per això, l’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès seguirà treballant en la divulgació i la formació en igualtat, desenvolupant plans contra les violències masclistes i col·laborant en la lluita contra una de les grans xacres socials del nostre país, el masclisme.

Perquè no ens tindran en solitud, perquè si lluitem totes juntes som més fortes!"

Darrera actualització: 06.03.2020 | 13:35