Commemoració del Dia Internacional de la Dona

Dijous, 27 de febrer de 2020 a les 00:00

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona (8 de març) l'àrea d'Igualtat de l'Ajuntament de l'Ametlla del Vallès, amb la col·laboració d'altres regidories del Consistori i entitats del municipi, impulsa diferents tallers i activitats adreçades a diferents edats i amb temàtiques diferents.

Divendres 28 de febrer

Exposició col·lectiva "Dona"
Membres de l'Agrupació d'Artistes de l'Ametlla del Vallès exposen un recull d'obres seves, fetes amb diferent tècniques, en què la dona és l'eix vertebrador d'aquestes.
HORA: 20h
LLOC: Sala d'Art Carles Sindreu

Dissabte 7 de març

Taller “Dona, vine i desperta el teu swing”
Un taller per a dones majors de 18 anys amb ganes d'emprendre un viatge d'autoconeixement i connexió amb elles mateixes, experimentant i guadint a través de la música, el ball i altres tècniques artístiques. No és necessari saber ballar, simplement estar obertes a gaudir i fluir.
Inscripció aquí
HORA: 10h
LLOC: Sala Polivalent

Conferència vivencial Mariart
Conferència adreçada al col·lectiu de dones grans en què, a través de l’art i de la natura, es narra l’experiència de coneixement de la Noemí i Montserrat Morral.
HORA: 18h
LLOC: Casal de la Gent Gran

Diumenge 8 de març

Espectacle infantil “La rateta que ja no escombrava l’escaleta”
Reinterpretació cantada del conte amb una visió feminista pels infants, a càrrec de la Núria Clotet.
HORA: 12h
LLOC: Mercat Boig (parc de Maria Lluïsa)

Teatre: "Guspires de so"
"Us convidem a emprendre un viatge per la llum, els colors, els sons, les melodies i la poesia. Mariona Sagarra canta i crea ambients sonors, jocs vocals, les nostres poetesses cantades i musicades per ella. La guitarra de Raül Costafreda il·lustra i crea un entorn de complicitats i creació amb el pintor Daniel Berdala. Una corda de punta a punta de l'escenari d'on penjaran papaers blancs, llençols al vent, que aniran prenent forma i color amb els pinzells de Berdala. Creació i inspiració conunta entre els tres artistes. Així doncs, les paraules de Mercè Rodoreda, Maria Mercè Marçal, Montserrat Abelló, Forough Farrokhzad, Dolors Miquel i la pròpia Mariona Sagarra ompliran l'escenari d'inspiració i sorpreses. Serà un espectacle dedicat a la dona, celebrarem aquest dia amb l'esperança que no només en sigui un, que cada dia sigui EL DIA. Un espectacle fet amb molta estima i des del respecte. Les pintures realitzaes les regalarem al públic al final de l'espectacle".
Entrada anticipada: 8€ a www.entrapolis.com
HORA: 18h
LLOC: Sala Municipal de Teatre

Dimecres 11 de març

Taller: “Cicle menstrual i moviment”
Taller d’empoderament de les dones a través del coneixement del propi cos, per conèixer i tractar les diferents fases del cicle menstrual. El taller ofert per DEVA i conduit per Alba Font i Raquel Costa.
Inscripció aquí
HORA: 19h
LLOC: Sala Polivalent

Cicle de conferències “Idees i paraules”: "Teixir aliances per una vida lliure de violències masclistes", a càrrec de Marisa Fernández, advocada.
Els últims anys, hem assistit a una lamentable allau de notícies que tenien com a protagonista passiu una dona. Dones joves, dones grans, menors, dones d’ètnies diferents i dones com la veïna que viu al costat de casa. Dones, però amb un desafortunat denominador comú: haver estat víctimes de la violència per part d’un home o d’un grup d’homes.
Una violència que pot prendre formes diverses: des de la brutal agressió que atempta contra la integritat física de la víctima a la més subtil que s’exerceix des de l’àmbit psicològic a través d’insults, menyspreu, vexacions, limitacions de la llibertat i coses semblants, passant, naturalment per l’abús sexual, que pot adoptar també diverses formes, totes elles, execrables. Una violència que no és nova, que sempre ha existit, amagada, però, de la llum pública i que ara comencem a conèixer perquè, cada cop més víctimes s’atreveixen a denunciar-la.
Amb motiu de la celebració, aquest mateix mes, del Dia de la Dona, la nostra ponent abordarà aquest tema i, en acabat, s’oferirà a contestar les preguntes que el públic assistent li vulgui adreçar.

HORA: 19 h
LLOC: Biblioteca

La regidoria d’Igualtat vol enviar un missatge d’empoderament i que la gent se la faci seva. La societat és un crit que demana mesures i accions en aquest llarg camí, i és l’hora que ho fem de forma decidida i totes juntes.

 

Darrera actualització: 02.03.2020 | 10:56