Obertura progressiva de les instal·lacions esportives amb seguretat.

Dimecres, 2 de desembre de 2020 a les 00:00

Durant aquesta aturada forçosa s’ha aprofitat per fer una nova posta a punt de les instal·lacions esportives, tant a nivell de manteniment com de neteja i desinfecció.

El personal de consergeria ha pintat diferents elements com els bancs dels vestidors, les portes, perfileria metàl·lica... Un bon rentat de cara que, a la vegada, permet una millor neteja i desinfecció.

S’ha fet neteja a fons de les instal·lacions. Els terres i les dutxes s’han tractat amb productes específics per tal que no s’hi adhereixi brutícia i la desinfecció sigui efectiva, seguint la premissa que primer cal netejar i després desinfectar.

A nivell de manteniment, també s’ha fet una revisió completa de tot l’equipament esportiu de les instal·lacions esportives del municipi; des del pavelló, al camp de futbol, a les pistes poliesportives exteriors de Can Camp, als turons i a les instal·lacions de les Escoles Bertí i Els Cingles i de l’Institut Eugeni Xammar. Arreu s’han revisat cistelles de bàsquet, cortines separadores, porteries, pals de voleibol, xarxes perimetrals tot canviant les peces desgastades, els taulers trencats, les xarxes velles, greixat cablejats i motors. Tot plegat, a través d’una empresa especialitzada i autoritzada que revisa i certifica que els equipaments compleixin les normes UNE pertinents.

Així mateix, s’ha revisat la il·luminació de les pistes exteriors per deixar-les a punt pel seu ús. Tot feia pensar que s’hauria de reprendre l’activitat física als espais exteriors, i calia que en fossin aptes el major nombre possible. Can Camp i les escoles estan a punt per si cal fer-hi entrenaments de tarda-vespre, i la instal·lació dels focus de l’institut ha estat actualitzada i posada en normativa.

També s’han revisat els protocols: ventilació, circulacions diferents per a grups, entrades i sortides, gel hidroalcohòlic als accessos dels equipaments i a les diferents pistes, repartiment de lavabos i vestidors per grups i revisió dels aforaments.

S’han adquirit uns aparells específics per la desinfecció del material esportiu i de la instal·lació en general que atomitzen un viricida homologat sobre les superfícies, deixant-les seques immediatament. S’acomplirà amb seguretat i de forma eficient un dels punts claus dels protocols de neteja i higiene, que és desinfectar tots els elements que es toquen més sovint entre grups.

Els protocols dels equipaments municipals es poden consultar a l’espai específic de la web de l’Ajuntament.

L’esport és bo per la salut, i des del Servei d’Esports s’està content de recuperar l’activitat a les instal·lacions esportives amb seguretat i bones pràctiques. Les entitats esportives han estat les primeres en recuperar l’activitat i, més endavant, ho podran fer altres grups.

El toc de queda ha representat una prova de solidaritat per a tots plegats, i s’ha superat amb nota: amb la col·laboració de tothom s’han hagut de comprimir els horaris del pavelló i del camp de futbol per poder fer abans de les 21h allò que s’hi feia fins les 24h. 

L’Ajuntament agraeix enormement a les entitats esportives la seva bona disposició i col·laboració.

Darrera actualització: 02.12.2020 | 11:38