Salvador Cardús tancarà el cicle “Idees i paraules”

Dilluns, 14 de juny de 2021 a les 00:00

El proper dijous 17 de juny el cicle de conferències “Idees i paraules” posarà el punt i final a aquest curs amb la xerrada "L’auge de l’extrema dreta i altres formes d’intolerància actuals", que anirà a càrrec del doctor en ciències econòmiques i professor de sociologia de la UB, Salvador Cardús.

Aquesta conferència es farà a la sala de lectura de la Biblioteca Municipal Josep Badia i Moret a les set de la tarda, i serà enregistrada amb vídeo, el qual es penjarà al canal Youtube de l’Ajuntament per poder ser visionat. Per assistir-hi cal reservar l’entrada trucant a la Biblioteca 893 843 19 66).

Contingut de la conferència:

“L’eclosió de l’extrema dreta arran de les darreres conteses electorals ha sacsejat els mapes polítics català i espanyol. I no tan sols això, sinó que són diversos aspectes de la nostra vida social els que se’n veuen afectats.

L’extrema dreta és, en tot cas, el receptacle de moltes de les intoleràncies que es donen en la nostra societat, però aquestes es deixen notar no tan sols a les cambres parlamentàries i en els governs, sinó també en certes actituds de les persones. I no tan sols en l’extrema dreta. Els tics xenòfobs o obertament racistes, la violència de gènere, l’escàs respecte per les persones, per la vida humana i per la dignitat dels altres, però també els excessos de la correcció política, la censura i els atemptats a la llibertat d’expressió, més enllà de certes declaracions buides de contingut, campen cada cop més al seu aire, descaradament.

Per què succeeix això? Ho podem combatre? Si les lleis resulten insuficients, n’hi hauria prou amb l’educació? Un bon reguitzell de preguntes que el nostre ponent col·locarà damunt la taula i que, amb l’agudesa i la clarividència que el caracteritzen, abordarà de la millor manera.”

Darrera actualització: 14.06.2021 | 10:47