Exposició "L'ètica de les màquines" a la biblioteca

Divendres, 21 de maig de 2021 a les 00:00

Fins el 4 de juny, la biblioteca Josep Badia i Moret acull l’exposició L'ètica de les màquines. És un projecte de divulgació impulsat per l'associació Cosicosa que consisteix en una exposició pop up, itinerant i participativa, orientada a explorar les complexitats i els desafiaments ètics i socials vinculats a l'impacte de l'ús, disseny i desenvolupament de sistemes intel·ligents en la vida quotidiana.

Des dels reptes ètics, a les cures digitals, la intimitat digital, els futurs possibles, la marginació digital fins a la redefinició d’allò humà; tot això es planteja a la mostra. És una exposició amb múltiples capes de lectura i d’observació: la pot explotar un adult i un adolescent hi passejarà d’una altra manera, però també en gaudiran infants com els alumnes de 5è de primària de l’escola Bertí que han passat aquesta setmana per la biblioteca.

L’exposició no dona respostes concloents a les preguntes, dubtes i reflexions, més aviat convida al visitant a plantejar-se els dilemes de la tecnologia intel·ligent (tot s’hi val?), la relació que tenim a casa, a la feina, en l’oci amb la tecnologia i els seus avantatges i inconvenients.

Després d’inaugurar l’exposició a l’Ametlla, l’equip de Cosicosa la portaran a diversos equipaments de Barcelona i a Calafell.

 

Darrera actualització: 21.05.2021 | 14:08