Associació Fotogràfica i de Caminades de l'Ametlla del Vallès (AFiC)

L’AFiC és una associació singular en tant que combina el gaudiment de la fotografia amb el caminar pels diversos espais naturals que ens ofereix la nostra terra.

El més rellevant d’aquesta associació és considerar la fotografia com a forma d’expressió artística amb un important caràcter social, i dur a terme una exposició fotogràfica anual amb un contingut social i/o solidari.

Els nostres objectius són:

  1. Fomentar, il·lusionar, enriquir i compartir les experiències de les persones amants de la fotografia i contribuir al seu perfeccionament
  2. Caminar per la natura, sortir de la rutina, reduir la negativitat, augmentar l’energia personal, generar benestar personal i social gaudint de la fotografia i de la natura.
  3. Donar a conèixer la creativitat artística mitjançant la fotografia potenciant l’originalitat.
  4. Realitzar projectes socials i/o solidaris mitjançant la fotografia.
  5. Promoure la defensa dels drets humans, la defensa del medi ambient, la conscienciació per evitar la violència de gènere i la igualtat efectiva entre les persones.

L’AFIC té el seu origen en un grup d’amics fotògrafs i amigues fotògrafes, concretament 10, que es van unir per transformar una idea en un projecte fotogràfic. Una exposició fotogràfica dedicada a la importància de l’auto exploració mamària amb la prevenció del càncer de mama: I si te les toques?.

El dia 2 de febrer de 2019 aquest grup d’amics i amigues van signar l’acta fundacional i va es van aprovar els nostres Estatuts. Estem inscrits oficialment com associació sense ànim de lucre al registre d’entitats de la Generalitat de Catalunya i al registre d’associacions de l’Ajuntament de L’Ametlla del Vallès.

L’AFiC és una associació jove però amb una gran força per fer, crear, organitzar, reinventar, etc. Hem realitzat les següents exposicions:

  • I si te les toques?, inauguració 2018, a la Sala d’Art Carles Sindreu i exposició itinerant
  • Els Pastores de l’Hospital Asil de Granollers, inauguració 2019
  • Música per la vida, inauguració 2019, a la Sala d’Art Carles Sindreu i exposició itinerant
  • Som Somriures, inauguració 2019, a la Sala d’Art Carles Sindreu
  • Exposició tema lliure, inauguració 2019, a Tricaté cafè de La Garriga

Som una associació oberta a rebre i donar propostes, idees, d’actes o activitats a realitzar al nostre municipi, per això tenim una comunicació directa amb l’ajuntament per a possibles col·laboracions. Un exemple molt clar és la nostra col·laboració com associació amb un fi social i/o solidari en els actes programats pel dia 25 de novembre, 25N, Dia Internacional per a la eliminació de la violència envers les dones.

Organitzem cursos d’iniciació a la fotografia i d’edició fotogràfica, així com cursos de marxa nòrdica, i seguim treballant per organitzar nous cursos amb temàtiques diverses, com un cursos de supervivència a la muntanya, de socorrisme, etc.

Regularment fem sortides adreçades als nostres socis i les nostres sòcies que intenten combinar el gaudiment de la natura amb la realització de fotografies a l’entorn natural. Fem sortides pels indrets del nostre poble i per la nostra terra.

Un cop a l’any fem la gran sortida: un cap de setmana de Germanor on gaudim de la fotografia, les caminades, el descans, les activitats sorpreses, etc. però el més important és que gaudim de tots i totes nosaltres: la nostra petita gran família.

Si t’agrada la fotografia, caminar o caminar i fotografiar, aquesta és la teva associació!

Si penseu que podeu aportar noves idees, si voleu treballar en equip amb nosaltres en noves propostes, si esteu interessats en fer noves amistats, a aprendre i a compartir coneixements i experiències, aquesta és la teva associació!

Ens  podeu seguir al Facebook @AFICAV, Instagram @afic.ametlla i Twitter @AFiCametlla

Per més informació a: afic.ametlla@gmail.com

Carretera de Sant Feliu 33 - 08480 L'Ametlla del Vallès - Barcelona (Catalunya)
Nom de contacte: President: Jose Antonio Ramos - Secretària: Eva Giménez
Telèfon: 619 153 167
Adreça electrònica: afic.ametlla@gmail.com
Lloc web: aficametlla.com/
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 16.02.2021 | 11:06