Crònica del Ple extraordinari i urgent i Ple extraordinari de 19 de desembre de 2019

Dimarts, 24 de desembre de 2019 a les 00:00

El dijous 19 de desembre es varen celebrar dos plens de forma consecutiva, un primer d’extraordinari i urgent i un segon d’extraordinari, en què es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern (ERC , Ametlla’t i l’ACP) i l’abstenció dels grups de l’oposició (JxA i PSC) suspendre es llicències d’obra a l’àmbit parcial de Can Draper.

El regidor de Territori, Pere Marieges, va fer una aproximació històrica de l’evolució del Pla Parcial de Can Draper fins l’actualitat, i va explicar que la suspensió de les llicències d’obres a Can Draper dona compliment als compromisos electorals dels grups que integren l’equip de govern.

Aquesta suspensió, de la qual l’empresa promotora n’ha estat al corrent en tot moment i s’hi ha avingut, afecta una illa que llinda amb la carretera de Barcelona i la rotonda de Can Draper que no tenia certificats urbanístics atorgats en el moment de fer la suspensió, i on estava projectat construir-hi un supermercat i un hotel (veure imatge). Té una vigència d’un any prorrogable a dos, durant el qual s’implementarà un procés de participació ciutadana per tal de definir com ha de ser el barri que dona la benvinguda al nostre poble.

Marieges va explicar que la voluntat de l’equip de govern ha estat suspendre les llicències d’obra a totes les zones del Pla Parcial encara no edificades, però que no ha esta possible atès que l’anterior equip de govern va atorgar els certificats urbanístics i llicències d’obra estant en funcions a una d’aquestes zones, fet que va lamentar i que va ser criticat per altres regidors.

Per la seva banda, l’exalcalde Andreu González va explicar que el seu grup mai havia estat d’acord amb aquest projecte (hi va votar en contra quan estava a l’oposició), i que totes les decisions preses sobre aquest s’havien fet amb el vist i plau tècnic.

També va defensar l’atorgament dels certificats urbanístics estant en funcions pel fet que van “treballar fins el darrer moment”.

L’Ajuntament disposa d’estudis amb diferents propostes arquitectòniques i urbanístiques per aquesta zona que es debatran en el procés participatiu esmentat, un procés que, segons l’alcalde i regidor de Participació, Pep Moret, es farà amb una empresa especialitzada per tal que tingui les màximes garanties i rigor.

Darrera actualització: 20.01.2020 | 11:49