Associació Xarxa de Solidaritat de l'Ametlla del Vallès

Som una associació sense ànim de lucre que neix del neguit i la preocupació d’un grup de veïns i veïnes de les necessitats socials sorgides arran d’una situació històrica; el COVID_19.

Ja sigui amb projectes solidaris propis, o amb col•laboracions amb entitats públiques, associacions, etc. la nostra finalitat és clara: la defensa dels Drets Humans, la solidaritat i el suport a les persones més desfavorides, vulnerables i amb dificultats en qualsevol àmbit: social, cultural, educacional, econòmic, etc., especialment del nostre municipi.

Som una associació més que vol sumar i no restar, sense substituir a ningú. Sumar esforços entre tothom per lluitar per les desigualtats.

Animem a totes les persones, entitats públiques, organitzacions, associacions, etc. a formar part d’aquesta iniciativa ciutadana i col•laborar en el nostre projecte social i solidari.

Objectius principals

• La defensa deis drets humans, la solidaritat i el suport, especialment, a les persones més desfavorides o amb dificultats en qualsevol ambit: social, cultural, educacional, econòmic, etc. preferentment, al nostre municipi.

• La col·laboració amb altres entitats, associacions, administracions públiques, etc. per desenvolupar projectes solidaris.

• Per aconseguir les seves finalitats, l'associació realitza les activitats següents:

• Fomentar i promocionar el voluntariat social i crear una xarxa veïnal de col·laboració i solidaritat.

• L'organització i participació en campanyes i projectes de col·laboració, l'assistència personal, la recollida d'aliments i productes, les aportacions econòmiques i qualsevol altra iniciativa possible encaminada a ajudar a mitigar els problemes de les persones en situació vulnerable.

En queda exclòs tot ànim de lucre.

Activitats principals

PROJECTE RADARS

Radars és un projecte comunitari impulsat per la Xarxa de Solidaritat de l'Ametlla del Vallès per pal·liar els efectes de la solitud no volguda i prevenir situacions de risc de les persones grans. Volem treballar conjuntament amb l'àrea d'Acció Social de l'Ajuntament, amb els veïns i veïnes,
comerços, farmàcies, entitats i equipaments, amb l'objectiu de pal·liar les situacions de solitud no volguda i les carències de les nostres persones grans.

PROJECTE PLAT CALENT

És un projecte promogut per l'associació Xarxa de Solidaritat de l'Ametlla del Vallès que vol cobrir les necessitats alimentàries bàsiques de molts veïns i moltes veïnes que per algun motiu es troben en una situació vulnerable o de desigualtat socioeconòmica que no els hi permet tenir un àpat
calent a taula.

La Xarxa haurà de cercar col·laboracions amb empreses, associacions, organitzacions, etc. per portar a terme aquest projecte.

PROJECTE BANC DEL TEMPS

El banc del temps de l'Ametlla del Vallès és una eina que permet al col·lectiu de veïns i de veïnes de l'Ametlla intercanviar entre si serveis, coneixements o ajuts i en què la forma d'intercanvi que s'utilitza per a donar o rebre aquests serveis és el temps.

Garrofer, 2A - 08480 L'Ametlla del Vallès - Barcelona (Catalunya)
Nom de contacte: Marga Flores - José Ramos
Telèfon: 619578165
Telèfon: 619153167
Adreça electrònica: xarxadesolidaritat@gmail.com
Lloc web: www.facebook.com/XarxadeSolidaritat/
Horari:  
De 09:00 a 13:00 i de 17:00 a 20:00
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 21.08.2020 | 13:47