Tret de sortida del “Projecte aigua”

Dijous, 22 de febrer de 2024 a les 00:00

Coincidint amb l’entrada en Fase d’Emergència 1 per sequera i la necessitat de prendre les mesures pertinents per millorar la gestió de l’aigua, però també essent conscients que aquestes mesures dictades per la Generalitat no solucionen el problema de base existent en el nostre poble (mal estat de les infraestructures i poc aprofitament dels pous del poble, entre d’altres), l’Ajuntament ha decidit posar en marxa el “Projecte aigua”.

Rehabilitació d’infraestructures

El “Projecte Aigua” consisteix a rehabilitar la infraestructura d’aigua de l’Ametlla del Vallès amb una inversió de 600.000 € del fons de reposició, i de 500.000 € d’una subvenció que l’Ajuntament ha rebut de la Generalitat. Val a dir que, avui, 3 de cada 10 litres d’aigua a l’Ametlla es perden per fuites i, aquestes inversions, han de revertir aquesta situació.

Les intervencions immediates previstes, són:

  • Substituir el ramal d’aigua potable per millorar la xarxa i reduir fuites al Camí de la Font del Gat, per un import de 27.649,98 €.
  • Substituir la xarxa d’aigua potable del carrer Camí del Verder i Carrer Sant Llorenç del Munt, per un import de 116.133,95 €.
  • Millora del ramal d’aigua potable situat al Carrer Pica d’Estats, per un import de 47.639,42 €.
  • Millora del ramal d’aigua potable situat al Carrer Soleia per un import de 79.208,69 €.

Pous

Una altra vessant d’aquest projecte és la rehabilitació i creació de nous pous, atès que l’Ametlla és un poble ric en aigua, i l’aprofitament d’aquest recurs propi l’ha de fer menys depenent de les xarxes externes i més sobirà.

Un primer pas en aquest sentit ha estat la recent recuperació del pou de la Bogadella, per un import de 15.000 €. Situat a la zona sud del municipi, conté una gran quantitat d’aigua freàtica, fins ara en desús.

La seva recuperació permetrà utilitzar aquesta aigua fer la totalitat de la neteja viària i abastir tot el reg del municipi.

Conscienciació

Una altra part important d’aquest projecte és promoure l’estalvi d’aigua entre la ciutadania a través de campanyes comunicatives de conscienciació. En aquest sentit, s’han instal·lat dues lones a les façanes de l’Ajuntament i de Territori amb el lema “L’aigua s’acaba, sigues responsable”, i es realitzaran un seguit de publicacions d’aquest caire en els mitjans de comunicació municipals.

Darrera actualització: 22.02.2024 | 19:12