Tret de sortida a l’elaboració del Pla Local d’Educació

Dilluns, 25 d'octubre de 2021 a les 00:00

El 22 d’octubre es va donar el tret de sortida a l’elaboració del Pla Local d’Educació de l’Ametlla del Vallès (PLE). La regidoria d’Educació ha rebut la concessió d’un suport de la Diputació de Barcelona per desenvolupar el pla.

Com a part de la metodologia de treball ens hem incorporat a una “Comunitat de Pràctica”, on compartirem reflexions amb altres ajuntaments al voltant de l’educació al món local i intercanviarem recursos i experiències que ens permetin millorar la nostra pràctica. La primera sessió de treball es va realitzar de forma presencial a les instal·lacions de la Diputació de Barcelona, on vam compartir la jornada amb els ajuntaments d’Alella, Corbera, Navàs, l’Olivella, Sitges i el Consorci del Lluçanès.

 El Pla Local d’Educació és una eina de planificació educativa local. Un instrument de govern que defineix l’horitzó de les polítiques educatives locals a mig termini, al voltant d’un projecte educatiu comú.

La proposta d’impulsar la formulació d’un Pla Local d’Educació al  nostre municipi va ser aprovada per unanimitat tant en el Consell Escolar Municipal com en el Ple Municipal al gener del 2021. En conseqüència, es va sol·licitar a la Diputació de Barcelona el suport, que serà portat a terme per la Gerència de Serveis d’Educació i el suport tècnic de la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia. Pel seu desenvolupament, comptarem amb la participació dels actors socioeducatius del municipi, les famílies, els infants, els adolescents i els joves.

Esperem enllestit el nostre Pla local d’educació el juny del 2022.

Darrera actualització: 25.10.2021 | 14:29