Taula rodona "Siguem refugi"

Dilluns, 13 de juny de 2022 a les 00:00

Dijous 16 de juny, en el marc de la campanya "Siguem refugi" promoguda pel Fons Catala de Cooperació al Desenvolupament, tindrà lloc una taula rodona que donarà l'oportunitat d'escoltar el testimoni de persones refugiades vinculades a l'Ametlla del Vallès.

Aquest acte, organitzat per l'àrea de Cooperació, serà conduït per la periodista Nuría Ferré, i comptarà amb la intervenció de les següents persones:

Fereshteh Rafat (Afganistan): Periodista i activista. Va treballar durant sis anys en ONG nacionals i internacionals defensant els drets de les dones. Va ser editora i reportera de l’Agència de Notícies de Dones Afganeses durant dos anys. Va ser, també, una de les fundadores de la campanya #Whereismyname a partir de la qual, després de tres anys de lluita, van aconseguir canviar la constitució afganesa per incloure el nom de la mare en documents oficials com el passaport afganès i documents d’identitat. Arriba a Europa l’any 2021. Actualment viu a l’Ametlla.

Khaled Mohamed Cherif (Sàhara Occidental): Nascut en els campaments de refugiats saharauis a Tinduf. És president de l’organització Joventut Activa Saharaui. Arriba a Europa l’any 2005. Actualment viu a Granollers.

Charles Kwarteng  Kusi (Ghana): La seva gran passió és el futbol i fa dos anys el va fitxar l’entitat esportiva Ramassà. Cada dimecres entrena l’equip femení de noies refugiades. Arriba a Europa l’any 2017. Actualment viu a Canovelles.

Olena Ivashchenko (Ucraïna): Es dedica a la informàtica i té dos fills adolescents. Arriba a Catalunya l’any 2022. Actualment viu a l’Ametlla.

Al finalitzar l'acte es convidarà als assistents a un petit refrigeri.

Cal confirmar l’assistència a cooperacio@ametlla.cat

Darrera actualització: 13.06.2022 | 13:16