Taller "Promoció dels bons usos de les pantalles des de la família"

Dimarts, 3 de novembre de 2020 a les 00:00

El dilluns 9 i el dimarts 10 de novembre a les 19.30h tindrà lloc el tercer taller del cicle "Educatardor", organitzat per l'àrea d'Ensenyament amb el suport de les Amipes dels centres educatius de l'Ametlla del Vallès.

Aquest taller es titula "Promoció dels bons usos de les pantalles des de la família", anirà a càrrec  de Gerard Vergés (Promoció i Desenvolupament Social) i està dirigit a famílies de secundària i primària.

El format serà telemàtic, i les inscripcions s'han de fer en el següent enllaç

Les persones inscrites rebran un e-mail amb tota la informació el dia abans de l'activitat.

Informació del taller

El taller de Promoció dels bons usos de les pantalles des de la família és una proposta de promoció dels bons usos de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) adreçat als pares i mares de nois/es preadolescents i adolescents centrat en el treball dels principals factors de risc i protecció per a l’ús problemàtic de les pantalles.

Atesa la situació actual provocada pel COVID-19, amb les famílies es treballaran essencialment aquelles eines que poden ajudar a promoure els bons usos de les TIC a casa des d’una vessant informativa, participativa i reflexiva.

Alguns dels principals factors de risc i factors de protecció per a l’ús problemàtic de les pantalles i altres conductes de risc en la infància i l’adolescència es troben en l’entorn familiar. Per aquest motiu el taller se centra a enfortir l’entorn familiar millorant les competències educatives de les famílies.

PROMOCIÓ DELS BONS USOS DE LES PANTALLES DES DE LA FAMÍLIA es duu a terme en una sessió de 90 minuts on es combinen breus explicacions amb metodologies participatives.

Objectius generals: Modificar els factors de risc i els factors de protecció mitjançant l’augment dels coneixements sobre TIC per part de les famílies, la millora de les seves habilitats educatives i la clarificació de la posició familiar amb relació a l’ús de les TIC.

Objectius específics: Promoure un espai d'autoreflexió sobre els usos de les TIC; informar sobre les característiques de les TIC; proporcionar recursos per prevenir els mals usos de les TIC en preadolescents i adolescents.

 

Darrera actualització: 03.11.2020 | 13:00