Sis raons per vacunar-te

Diumenge, 1 d'agost de 2021 a les 00:00

Des del departament de Salut de la Generalitat, recorden sis raons per vacunar-se contra la COVID-19.

Per tal de lluitar contra les reticències que poden sorgir sobre la vacuna, fruit de rumors, prejudicis i/o desinformació, el departament de Salut resumeix el sis principals motius pel quals val la pena vacunar-se i així poder arribar a la immunitat de grup:

1. Immunitat

Amb els anticossos de la vacuna contra la COVID-19, es limita al màxim la possibilitat de patir una malaltia que pot arribar a ser molt greu.

2. Minimitzar riscos

Amb la vacuna, es redueix la possibilitat de desenvolupar símptomes persistents, d’entrar a l’UCI i de morir a causa de la COVID-19.

3. És segur

S’ha demostrat que totes les vacunes aprovades són segures, i el seu ús està avalat per la comunitat científica i pels organismes internacionals. Els beneficis són molt superiors als riscos.

4. Més recursos sanitaris

Si baixen els contagis, disminuirà la pressió assistencial i, en conseqüència, el sistema de salut podrà oferir una millor atenció.

5. Protecció del nostre entorn

El gest de vacunar-se també beneficia la gent que ens envolta: evita que la malaltia es propagui i arribi a familiars i amics.

6. Formar part de la solució

Amb la vacuna, s’arribarà a la immunitat de grup, es podrà recuperar el dia a dia i es reduirà l’impacte social i econòmic negatiu provocat per la pandèmia.

Darrera actualització: 15.07.2021 | 11:56