Setmana europea de la prevenció de residus

Dilluns, 15 de novembre de 2021 a les 00:00

Del 20 al 28 de novembre tindrà lloc la “Setmana europea de la prevenció de residus” que, amb el lema “Suma’t a un món amb menys residus!”, té com a objectiu donar a conèixer iniciatives de prevenció de residus a tot Europa.

És en aquest sentit que la xarxa de deixalleries del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, entre les que es troba la de l’Ametlla del Vallès, seran l’escenari al llarg de la setmana de dues activitats.

La primera, RNova, promou la reutilització d’objectes en bon estat per a la seva posterior comercialització mitjançant les entitats d’inserció sociolaboral de persones amb discapacitat i/o risc d’exclusió adherides al RNova, actuació que ha permès la reutilització de més de 15.000 objectes. 

La segona, DeixaLlibres, es farà durant tota la setmana amb l’objectiu de continuar promovent la reutilització de llibres usats provinents d’aquestes instal·lacions (ja s’han reutilitzat més de 35.000 exemplars).

En el marc d’aquesta iniciativa, l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès ha programat l’activitat “Aquí no llencem res!”, per la qual el dimarts 30 de novembre hi haurà informadors ambientals a la zona del Passeig per assessorar la ciutadania.

Darrera actualització: 12.11.2021 | 13:00