Setmana Europea de la Mobiltat, del 16 al 22 de setembre

Dimecres, 16 de setembre de 2020 a les 00:00

Del 16 al 22 de setembre se celebra la Setmana Europea de la Mobilitat a la qual s’hi ha adherit l’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès.

Aquesta iniciativa, que té per lema “Per una mobilitat sense emissions”, vol arribar a la neutralitat en emissions de carboni al 2050 i promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació

Amb tot, els objectius principals de la Setmana són els següents:

  • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
  • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

Concurs fotogràfic “ClicMob!”

Al llarg d’aquests dies s’organitzen diferents activitats arreu de Catalunya, entre les quals destaca el concurs fotogràfic “ClicMob!”, que consisteix en la publicació de fotografies sobre el transport i la mobilitat sostenible amb l’etiqueta #Mobilitat2020 a la xarxa Instagram.

Trobareu les bases del concurs aquí.

Darrera actualització: 16.09.2020 | 11:03