Serveis Socials s’ubicarà temporalment al Casal de la Gent Gran, com a mesura excepcional

Dijous, 11 de juny de 2020 a les 00:00

La pandèmia de la COVID-19 ha agreujat les desigualtats i les necessitats socials generant noves situacions de vulnerabilitat i, malauradament, l’Ametlla del Vallès no n’ha quedat al marge.

Davant aquesta situació, els ens locals han hagut de donar respostes ràpides i urgents a les emergències que es presentaven, però alhora també han hagut de treballar colze a colze amb altres administracions i amb tot el teixit social, prioritzant els esforços per evitar que ningú es quedi enrere i atenent les necessitats sanitàries i socials dels col·lectius més vulnerables, com ara les persones grans, els infants i adolescents, les dones o les persones discapacitades.

L’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès ha hagut d’adequar totes les instal·lacions per tal de complir amb els protocols de salut per a treballadors/es i per a l’atenció al públic i, és en aquest sentit i preveient que el Casal de la Gent Gran no es podrà tornar a obrir fins, com a mínim, el mes de setembre, que s’ha decidit habilitar la sala de juntes i la del costat per poder atendre els usuaris de Serveis Socials de forma puntual, per donar resposta a la greu crisi arran del coronavirus.

Aquestes són les raons:

1.- A l’edifici de l’Ajuntament no es disposen dels espais necessaris per atendre als usuaris amb l’actual normativa de salut i compatibilitzat amb la resta de treballadors/es.

2.- La ubicació a Can Muntanyola permet atendre en lloc accessible a gent amb mobilitat reduïda, preservar la dignitat dels usuaris i tenir una OAC (Oficina d’Atenció al Ciutadà) a la 1a planta del mateix edifici.

3.- L’adequació en aquest moment es pot fer sense la realització de cap obra ni despesa addicional per l’Ajuntament.

4.- El Consistori disposa d’una treballadora en aquest espai que pot exercir les feines de neteja i desinfecció establertes al protocol.

5.- El Casal de la Gent Gran romandrà tancat, fins com a mínim, el mes de setembre, segons indicacions del Departament de Salut de la Generalitat.

6.- La cessió d’ús de la planta baixa de Can Muntanyola, que té el casal de la Gent Gran, és de 15h a 20h i l’atenció de serveis socials es farà durant els matins.

Aquesta mesura, que és puntual atesa la situació de greu crisi arran de la COVID-19, no és el canvi que es va proposar anteriorment i que ja s’havia avançat en una comissió que va ser proposada per l’Assemblea del Casal de la Gent Gran. L’Ajuntament reprendrà les converses en el punt de la proposta que ja s’havia consensuat amb aquesta comissió, i que és important que el conjunt de socis i sòcies del Casal coneguin de primera mà.

En aquest sentit, es puntualitza:

1.- L’Ajuntament no vol treure el Casal a la Gent Gran, ans el contrari, vol millorar tot allò que pugui en les condicions i necessitats de la gent gran.

2.- L’Ajuntament vol ser transparent i explicar les coses de primera mà, per això convida a qualsevol persona que tingui dubtes o vulgui saber què està passant que recorri a les fonts oficials.

3.- L’Ajuntament fa una crida a la comprensió de tothom davant el moment que estem vivint, a la consciència col·lectiva i a prioritzar el bé comú per sobre d’altres interessos. Només amb la col·laboració de tothom podrem sortir d’aquesta crisi social i sanitària.

Darrera actualització: 11.06.2020 | 17:27