S'abaten 12 exemplars de porc senglar a la darrera batuda

Dimecres, 28 de novembre de 2018 a les 08:00

A la batuda de caça per controlar la proliferació de porcs senglar realitzada el passat dia 25 de novembre es varen abatre 12 exemplars d'aquest animal.

L’augment de la població de porc senglar i la problemàtica que aquest fet comporta a nivell de seguretat i de salubritat és un a realitat que s'ha de gestionar, tant des de les administracions públiques com a títol individual.

A continuació transcrivim un seguit de mesures d’autoprotecció per evitar o reduir els danys ocasionats pels porc senglar en l’entorn urbà, i que cadascun de nosaltres pot adoptar:

- No donar mai de menjar als senglars, ja que amb aquest fet es modifica la seva conducta i acaben perdent la por a les persones, amb el risc que suposa al ser animals salvatges que tenen reaccions imprevisibles.

- Llençar la brossa dins de contenidors. El menjar dels animals domèstics ha de quedar fora de l’abast dels senglars.

- La tipologia de la vegetació dels parterres i espais verds determina la presència de senglars.

-Evitar aquells aliments més comuns en la seva alimentació com les plantes bulboses o reduir la freqüència del reg i canviar a xerojardineria redueix la presència d’aquests animals.

- El desbrossament de l’estrat arbustiu i la reducció de la densitat arbòria en les zones urbanes i periurbanes evita l’efecte refugi i dificulta l’accés dels exemplars salvatges.

- La instal·lació de tanques ben ancorades al terra i mantingudes periòdicament o la instal·lació de passos canadencs evita l’accés dels senglars en aquells espais més sensibles.

- La col·locació de filats elèctrics també és una eina efectiva per a la protecció de certs espais.

 

Darrera actualització: 27.11.2018 | 13:02